Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


BOBO în Paradis de David Brooks

Un studiu briliant de sociologie comică, un sincer barometru al virtuții bazat pe inteligență subtilă, și nu pe statistici și principii teoretice. Citești și te cutremuri! Îi recunoști pe toți cunoscuții și te recunoşti pe tine însuți! Cultura BOBO e pe val!

concurs in parteneriat cu Baroque Books & Arts

Concurs: Adaugă un comentariu în modulul de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea "BOBO în Paradis", de David Brooks. Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni până vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant. La concursul "Carte la RFI" nu se poate câștiga decât o singură dată la fiecare 6 luni. 

BOBO este noua elită pură, cu maniere fine și moravuri boeme, cu apetit pentru modernitate, confort și funcționalitate, al cărei statut se întemeiază pe inteligență și abilități personale – și nu pe moștenire genetică.

David Brooks este editor senior la The Weekly Standard, editor contri­butor la Newsweek și comentator la NPR și The NewsHour with Jim Lehrer. A fost reporter și editor la The Wall Street Journal. Articolele lui au apărut în New York Times, The Washington Post, The New Yorker, SmartMoney, The New Republic, Commentary și în alte publicații. În prezent trăiește în Washington, D.C.

Câştigători:

  • Carmen Tar

  • Marcel Manea 

  • Cătălin Chiru 

  • Elena Elena