Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Concurs: "Lunus Plinus şi Andrei în Ţara lui Faci ce Vrei"

Ei sunt simpaticii locuitori din Ţara lui Faci ce Vrei, regatul unde orice îţi doreşti pe loc poţi să împlineşti. Şi mai grozav este să îl priveşti pe EL. Cum, pe cine? Pe Lunus Plinus, unicul, magicul, straşnicul rege al tuturor Lunilor Plini. 

concurs in parteneriat cu Baroque Books & Arts

Concurs: Adaugă un comentariu în modulul de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea "Lunus Plinus şi Andrei în Ţara lui Faci ce Vrei", de Andreea Micu, ilustraţii: Alina Maria Mărgulescu. Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni până vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

Dar când Soarele le trimite Lunilor Plini o scrisoare, ameninţând că va pleca într-o galaxie îndepărtată, Ţara lui Faci ce Vrei se află dintr-odată într-un mare pericol. Iar când însuşi Lunus Plinus îţi cere să îl ajuţi să salveze de la pieire Ţara lui Faci ce Vrei, nu ai altceva de făcut decât să îi urmezi chemarea. 

Da, tu eşti Andrei. Doar un pământean. Însă unul isteţ. Şi poţi lua cu tine câteva obiecte de pe Pământ, care ţi-ar putea fi de folos în misiunea salvatoare. Ce vei alege? Vei reuşi oare să readuci Soarele în Ţara lui Faci ce Vrei şi să îi salvezi pe Lunii Plini?

Vino şi tu alături de Lunus Plinus şi Andrei în Ţara lui Faci ce Vrei! 

Fii ca Andrei! Fii tu însuţi! Şi vei vedea că şi tu poţi călători în propria ta poveste.

Despre autoare și ilustratoare

Andreea Micu s-a născut în 1985, în Bucureşti, petrecându-şi copilăria alături de bunici, la Târgu-Jiu. Poveştile au fost mereu în căutarea Andreei. La început, erau poveştile spuse de străbunica Bibica şi bunica Mica, pe care, odată auzite, le voia repetate întocmai, fără nici cea mai mică abatere de la firul original. Apoi au urmat poveştile ce aşteptau să fie scrise, cu entuziasmul copilăriei, în caietul de compuneri din clasele V-VIII sau cele care se scriau doar în gând, cu timiditate. Mai târziu, când a devenit mamă, şi-au făcut loc poveştile inventate seară de seară pentru băieţelul cel mare, Andrei. Cât despre poveştile pentru mezinul Alexandru, acestea urmează să se coacă în cuptorul imaginaţiei, până va veni vremea lor. 

Andreea Micu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi Colegiul juridic franco-român de studii europene (Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne). În prezent profesează ca avocat, continuând totodată şi o frumoasă tradiţie de familie în domeniul vinurilor. 

Chiar dacă nu bea cafea dimineaţa, Andreea îşi găseşte energia zilnică în cărţile pe care le citeşte. Dragostea pentru literatură şi bucuria pură din ochii copiilor atunci când descoperă magia cărţilor au convins-o pe Andreea să reînceapă să scrie poveşti.  Lunus Plinus şi Andrei în Ţara lui Faci ce Vrei este volumul de debut al autoarei, primul din seria Lunus Plinus şi Andrei. 

 

Născută în Sfântu Gheorghe în 1983, Alina Maria Mărgulescu a fost mereu pasionată de desen şi modă. Şi-a petrecut copilăria în munţii Buzăului, desenând pe pietre ori tăind perdele, rochii şi pantofi pentru a crea piese vestimentare pentru copii.

Dragostea pentru artă i-a călăuzit drumul către Facultatea de Teologie, secţia Pictură murală şi Facultatea de Arte Decorative şi Design – secţia Modă, din Bucureşti. A fost răsplătită pentru talentul său artistic cu o bursă la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano, secţia Fashion, fiind totodată invitată să expună instalaţii în galerii din Milano şi Pavia.

În urmă cu trei ani, Alina şi-a înfiinţat propriul brand de creaţie vestimentară – MAM –, semnând ilustraţiile colecţiilor personale ale brandului, sub sloganul „Art is what I live“. Ca fashion designer, a prezentat colecţii la Milano Fashion Week şi la Paris. Aceasta este prima carte pentru copii ilustrată de Alina, fiind concretizarea artistică a prieteniei îndelungate ce o leagă de Andreea. Inspiraţia artistei o reprezintă băieţelul său, Vladimir, precum şi frăţiorul care îşi va face apariţia odată cu această carte.
 

Câştigători:

  • Carmen Tar 

  • Marcel Manea 

  • Alina Somesan