Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nelu Tătaru: Peste 770 de copii, diagnosticați cu COVID-19 în ultima săptămână

nelu_tataru-mediafax_foto-dani_amariei.jpg

Image source: 
Dani Amariei|Mediafax

Peste 770 de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultima săptămână, cei mai mulți având între 10 și 19 ani, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi seară, la Digi 24, că luna septembrie a fost "destul de grea", cu deschiderea restaurantelor, redeschiderea cinematografelor, revenirea din concedii, începerea şcolii, campania electorală și alegerile locale. În acest context, el a precizat că în ultima săptămână peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

"Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre, în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. (...)Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a spus ministrul Tătaru.