Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cu Zebra la Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei”

Vineri 13 octombrie de la ora 10 are loc a doua emisiune din seria specială Cu Zebra la școală, găzduită de această dată într-o sala de clasă a Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gh. Airinei din București.

În timpul emisiunii elevii vor dialoga cu invitați din domeniile tehnice pe care le studiază, dar și din mediul sportiv, turistic sau gastronomic. Aceştia își propun să ofere o nouă perspectivă asupra educației constante și a responsabilității pe care fiecare tânăr o are față de viitor, vor evidenția beneficiile fiecărui parcurs profesional și vor împărtăși anecdote din experiențele lor profesionale. 

Proiectul Cu Zebra la școală abordează dimensiunea urban-culturală și importanța mediului în viața cotidiană, în timp ce atrage atenția asupra lipsei de interes a tinerilor pentru domeniile tehnice și tehnologie în România. Liceenii vor asista la toate etapele de realizare și difuzare a emisiunii radio din studioul mobil instalat în liceu și vor fi co-proproducătorii emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu.

Cu Zebra la școală este un demers cultural cu și despre liceeni, în cadrul Programului cultural « București, Oraș participativ », finanţat de către Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Despre RFI România
RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele  în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute și realizate în comun de două redacții, una la București și alta la Paris. Știrile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod  imparțial și serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informațiilor și punerea lor în context.  
RFI România poate fi ascultat în FM la București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara şi Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate în direct sau podcast şi pe rfi.ro .

1348