Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cu Zebra la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moțoc”

Luni 6 noiembrie de la ora 10 are loc ultima emisiune din seria specială Cu Zebra la școală. Ediția este găzduită de această dată într-o sala de clasă a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc din București.

Anamaria Rădeanu, Gabriela Ruxandra Olăriță, Ana Roșu, Ana Stancu, Constantin Radu și Cristian Minciună, elevi în clasele a XI-a și a XII-a, vor fi cei șase liceeni coproducători ai emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu și ne vor asista la difuzarea emisiunii din studioul mobil instalat în liceu.  

Invitații vor încerca să ofere o nouă perspectivă asupra educației constante și a responsabilității pe care fiecare tânăr o are față de viitor, vor evidenția beneficiile fiecărui parcurs profesional, vor împărtăși istorii din experiențele lor profesionale şi vor răspunde întrebărilor celor prezenți. 

Proiectul Cu Zebra la școală abordează dimensiunea urban-culturală și importanța educației în viața cotidiană, în timp ce atrage atenția asupra lipsei de interes a tinerilor pentru domeniile tehnice și tehnologice în România. 

Cu Zebra la școală este un demers cultural cu și despre liceeni, în cadrul Programului cultural « București, Oraș participativ », finanțat de către Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

 

Despre RFI România
RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele  în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute și realizate în comun de două redacții, una la București și alta la Paris. Știrile RFI România prezintă  actualitatea într-un mod  imparțial și serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informațiilor și punerea lor în context.  
RFI România poate fi ascultat în FM la București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara şi Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate în direct sau podcast şi pe www.rfi.ro.

954