Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Proiecție unică „După dealuri”, în varianta integrală

pachet-premium-dealuri.jpg

După dealuri, în varianta integrală

Cinefilii vor avea ocazia unică de a viziona filmul lui Cristian Mungiu, „După dealuri”, în varianta sa integrală, cu toate secvențele care nu au rămas în versiunea prezentată la Festivalul de la Cannes, sâmbătă, 30 martie, de la ora 19.15, la Caffe Cinema Patria din București.

La eveniment vor lua parte Cosmina Stratan și Cristina Flutur, dar și alți actori și membri ai echipei.

Proiecția unică are loc cu prilejul lansării ediției premium pe DVD a filmului „După dealuri”. Accesul se va face pe bază de invitație primită odată cu achiziționarea DVD-ului. Primii 50 de cumpărători de la librăriile Cărturești Verona, Humanitas Kretzulescu și Librarium Bastilia vor primi cadou invitația și o broșură cu „Îndreptarul de păcate”. Înaintea proiecției, Laurențiu Gheorghe va vorbi despre rostul „Îndreptarului de păcate” și deosebirile între diferitele ediții existente in spatiul public.

Totodată, pachetul va putea fi achiziționat și direct de la Cinema Patria, înaintea proiecției. Accesul spectatorilor se va face în limita locurilor disponibile.

Pachetul special conține două DVD-uri, unul cu filmul subtitrat în engleză și franceză, și celălalt cu materiale video suplimentare: 12 dintre secvențele neincluse în montajul final, un masterclass al regizorului Cristian Mungiu susținut la Forum des Images din Paris, un making of despre cum se realizează un film în plan-secvență (detalii, aici), interviuri, precum și o serie limitată de cartoline cu fotograme din film.

 

 

 

 

Totodată, un booklet cu fragmente din comentariile și recenziile cele mai relevante despre filmul lui Cristian Mungiu este inclus în ediția premium a DVD-ului.

Scriind despre „După dealuri”, Eric Neuhoff nota în Le Figaro:

Mungiu ne choisit pas la solution facile. Son film, touché par la grâce, est d'une puissance rarissime, d'une simplicité sans égale. Là où d'autres emploieraient de graves majuscules, îl parle să langue naturelle. C'est celle du cinéma, de l'intelligence, de la sensibilité. Șes héroïnes sont și vraies, si uniques, qu'elles ont renversé le public du Festival de Cannes. […] Il règne sur l'écran la sereine plénitude du talent. Mungiu fait honneur à son art. Le cinéma semble avoir été inventé pour lui. Au-delà des collines est un miracle. Voilà. C'est tout”. Eric Neuhoff - Le Figaro

Pachetele premium cu „După dealuri” vor fi disponibile începând cu 29 martie, mai întâi în librăriile Cărturești, Humanitas și Librarium, apoi în rețelele Inmedio și Relay, precum și în alte locații. Lista completă a acestora poate fi consultată pe www.dupadealuri.ro.  Pachetul poate fi comandat și online pe site.

 

„După dealuri” este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran, iar imaginea este semnată de operatorul Oleg Mutu. Filmul a avut premiera mondială în 2012 la Cannes - cel mai important festival de film de autor din lume –, unde a fost premiat pentru scenariu și pentru interpretare, și a devenit ulterior prima peliculă românească reținută pe lista celor mai bune 9 filme străine ale anului la Premiile Oscar.

Trailerul poate fi vizionat aici: