Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


«Ilegal», la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica

filmul-ilegal.jpg

«Ilegal», la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica

Cea de-a doua ediţie a festivalului internaţional de film « Cinepolitica » va avea loc în perioada 2 – 7 aprilie, la cinematografele Studio şi Elvira Popescu.Pe lângă cele opt filme care vor fi prezentate la « Cinepolitica » în cadrul competiţiei internaţionale, organizatorii propun publicului, în cadrul secţiunilor speciale, o selecţie de filme cu un impact puternic.

Cu sprijinul Delegaţiei Valonia-Bruxelles la Bucureşti, va fi prezentat în cadrul secţiunii Drumul libertăţii filmul « Ilegal / Illégal», regizat de Olivier Masset-Depasse în 2010. Tania şi fiul ei, Ivan (14 ani), sunt ruşi şi trăiesc de opt ani clandestin în Belgia. Mereu în alertă, Tania se teme de controalele poliţiei, până în ziuă când este arestată. Mama şi fiul sunt separaţi. Tania va fi plasată într-un centru de detenţie. Ea va face tot posibilul pentru a-şi găsi fiul, dar nu va scăpa de ameninţările cu deportarea.  

« Ilegal » a fost selecţionat în 2010 la Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de film de la Cannes, unde a obţinut Premiul SACD. Anne Coesens a câştigat premiul FIPRESCI pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul internaţional de film Palm Springs din California în 2011. « Ilegal » a reprezentat Belgia la Premiile Oscar în 2011 şi a fost nominalizat la mai multe festivaluri din Europa.

Programul complet al Festivalului « Cinepolitica » şi informaţii : www.cinepolitica.ro