Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


RFI România, participant la expoziţia aniversară a francofoniei

img-1111.jpg

RFI România, participant la expoziţia aniversară a francofoniei

RFI România participă la expoziţia « Repere francofone, 1993-2013 », cu o selecţie de fotografii realizate în cadrul proiectului internaţional « Témoins Du Monde », realizat de RFI, France 24 şi Good Planet cu sprijinul Comisiei Europene.

Proiectul a  inclus realizarea şi difuzarea a 37 de reportaje în 10 ţări învecinate - Albania, Kosovo, Muntenegru, FYROM (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei), Armenia, Azerbaidjan, Bosnia, Georgia, Moldova, Ucraina. Au fost abordate subiecte din sănătate, protecţia mediului şi educaţie.

Expoziţia francofonă face parte din seria evenimentelor culturale şi de diplomaţie publică organizate de MAE în parteneriat cu alte instituţii, dedicate aniversării a două decenii de la aderarea la organizaţia francofonă. În contextul acesteia, vor fi prezentate documente, publicaţii şi fotografii ilustrând activitatea francofonă a României în calitate de membru  OIF, cu accent asupra unor repere importante, precum obţinerea statutului de membru, la cel de-al V-lea Sommet al Francofoniei, din octombrie 1993, şi organizarea sommet-ului francofon de la Bucureşti, în 2006.

 

1993- 2013, Repere francofone în România

Sâmbătă 4 aprilie – Sâmbătă 20 aprilie 2013

Biblioteca Națională a României, București

 

Parteneri: Primăria Capitalei, Antena OIF, Biroul regional al AUF, Delegaţia Wallonie Bruxelles, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Francojobs şi Renault.