Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Invitaţi şi Filme din Valonia-Bruxelles, la Festivalul Internaţional de Film Next

next-2013.jpg

Invitaţi şi Filme din Valonia-Bruxelles, la Festivalul Internaţional de Film Next

Festivalul Internaţional de Film NexT ajunge în 2013 la cea de-a şaptea ediţie şi aduce şi în acest an la Bucureşti cele mai bune scurtmetraje, selecţionate la importante festivaluri europene şi nu numai. 

Filmele şi invitaţii din Belgia francofonă nu puteau să lipsească de la această frumoasă şi mult aşteptată întâlnire !  

Scurtmetrajul « O lume mai bună / Un monde meilleur » (r. Sacha Feiner, Belgia/Elveţia, 2012, 24’) va intra în competiţie pentru Trofeul NexT. Filmul, care a fost deja prezentat şi nominalizat la festivaluri din Belgia, Franţa, Elveţia, Marea Britanie, China, este o poveste despre un om care, după ce a petrecut o viaţă sub dictatură, nu se acomodează aşa de uşor cu libertatea. Scurtmetrajul va fi prezentat în cadrul secţiunii Competiţie IV, vineri, 12 aprilie, de la ora 17.30, la Cinema Studio.  

Mihaela Dedeoglu în dialog cu Yvonne Irimescu, coordonatoarea festivalului

AscultăDownload

Filmul « Invadatorul / L’Envahisseur » (2011, 95’) al tânărului regizor Nicolas Provost va fi prezentat miercuri, 10 aprilie, la ora 20.30, la Cinema Corso, în cadrul programului NexT Generation. Nicolas Provost a participat la Festivalul Next în 2012 cu scurtmetrajul « Stardust ». El revine la NexT cu « Indavatorul / L’envahisseur », primul lui lungmetraj, prezentat în premieră la Festivalul Internaţional de film de la Veneţia în 2011, care spune povestea lui Amadou, un african clandesin, care ajunge în Europa riscându-şi viaţa. Speranţă de a-şi îndeplini visele la Bruxelles se loveşte curând de cruda realitate. Luptând într-un mod iraţional împotriva celor mai puternici, Amadou se va transforma în individul periculos, pe care societatea care nu l-a dorit, dar l-a provocat.

Hervé Le Phuez revine la NexT ca membru al Juriului. În prezent, el coordonează departamentele de program şi invitaţi, precum şi secţiunea de scurtmetraje în cadrul Festivalului Internaţional de Film francofon de la Namur. 

Programul complet al Festivalului şi informaţii : www.nextfilmfestival.ro