Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Concurs de promovare a Poloniei în Enciclopedia liberă Wikipedia® în limba română: POLISH RO.WIKIPEDIA®II

wikipedia-logo.png

Concurs de promovare a Poloniei în Enciclopedia liberă Wikipedia® în limba română: POLISH RO.WIKIPEDIA®II

Institutul Polonez din București și Wikipedia® în limba română organizează, cu sprijinul Asociației Wikimedia Polonia, cea de a două ediție a concursului POLISH RO.WIKIPEDIA®. Articole legate de Polonia postate pe Wikipedia® până la data de 26 mai îi pot aduce autorului un premiu constând într-un week-end la un hotel din centrul Cracoviei.

Scopul concursului este încurajarea dezvoltării Wikipediei în limba română, care în momentul de față, conține peste 220 de mii de contribuții, și, în același timp, promovarea imaginii Poloniei. Mulțumită primei ediții a concursului, desfășurată în perioada 5 noiembrie – 16 decembrie 2012, Wikipedia în limbă română s-a îmbogățit cu peste o sută de articole: create de la zero, sau dezvoltate în mod considerabil.

La concurs pot lua parte toți vorbitorii de limba română. Se poate lucra de asemenea în echipe de câte două persoane. În concurs pot fi înscrise articole nou întocmite sau articole deja existente completate sau corectate. Se admite și traducerea de articole din alte versiuni ale Wikipediei în alte limbi. Singura condiție este ca articolele înscrise în concurs să fie direct legate de Polonia, spre exemplu să aibă ca subiect personalități poloneze, cultura poloneză, știința, tradiția, istoria etc. și, în același timp, să fie redactate în conformitate cu regulile Wikipediei.

Concursul se va desfășura în perioada 15 aprilie – 26 mai 2012. Începând cu data de 15 aprilie vă puteți înscrie, prin trimiterea unui e-mail la adresa [email protected]. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe site-ul Institutului Polonez pe data de 31 mai 2013.

Participantul, care va contribui în cea mai mare măsură la dezvoltarea articolelor legate de Polonia de pe Wikipedia®, va crea cele mai multe articole noi și/sau va completa în mod semnificativ articolele deja existente, va câștiga un week-end, în perioada aleasă, la un hotel din inima Cracoviei.

Pentru articolele remarcabile, vor fi acordate premii suplimentare: gadgeturi cu sigla Wikipediei în limba polonă, invitații la evenimentele culturale organizate de Institutul Polonez, cărți și albume, CD-uri cu muzică clasică sau jazz.

Regulamentul concursului se poate găsi pe pagina de internet a Institutului Polonez: www.culturapoloneza.ro

 

Wikipedia® este o enciclopedie generală, disponibilă pe Internet sub licență liberă în 285 limbi, având conținut deschis tuturor, atât pentru utilizare cât și pentru dezvoltare. Este dezvoltată prin colaborarea voluntară a unui mare număr de persoane și administrată de fundația non-profit Wikimedia®.

Institutul Polonez din București este o unitate diplomatică, a căreia misiune este promovarea culturii poloneze în România, a cunoştinţelor despre istoria şi patrimoniul naţional, precum şi încurajarea colaborării în domeniile culturii, educaţiei, ştiinţei şi vieţii sociale.