Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Genevive Damas, laureata Premiului celor 5 Continente ale Francofoniei 2012, vine la Cluj-Napoca

Geneviève Damas, scriitoare belgiană francofonă, regizoare și actriță, a primit pentru romanul său « Si tu passes la rivière » Premiului celor cinci continente ale Francofoniei ediția 2012, decernat de Organizația Internațională a Francofoniei. Ea va veni la Cluj-Napoca în perioada 25-27 aprilie pentru o serie de activități.

Joi, 25 aprilie, la ora 15.00, Centrul de Studii Literare Belgiene de Limba Franceză (CELBLF) de la Universitatea Babeș-Bolyai propune o întâlnire cu Geneviève Damas în cadrul Seminarului doctoral Lettres belges, lettres vives, la Sala Popovici a Facultații de litere. 

Vineri, 26 aprilie, la ora 11.00, CELBLF organizează în parteneriat cu Biblioteca Județeană « Octavian Goga » din Cluj o întâlnire cu Geneviève Damas cu tema « Geneviève Damas, écrire et jouer pour les jeunes » la Biblioteca Județeană « Octavian Goga ». Tot vineri, la ora 18.00, Geneviève Damas va citi fragmente din romanul său și va întâlni publicul la librăria BookStory.

Ssâmbătă, 27 aprilie, Geneviève Damas va participa la finala concursului de traducere a unui autor francofon « Mot à monde ». « Mot à monde » este un concurs național de traducere a unui autor francofon în limba română, destinat studenților și ajuns în 2013 la cea de-a opta ediție. Fragmentul propus spre traducere anul acesta a fost extras din romanul lui Geneviève Damas, « Si tu passes la rivière ». Concursul este dotat cu numeroase premii, iar Delegatul Valoniei-Bruxelles, dl. Benoit Rutten, va înmâna un premiu echipei care se va clasa pe locul doi.