Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Artiști din Valonia-Bruxelles la Festivalul Internațional de la Sibiu

festivalul-sibiu.jpg

Artiști din Valonia-Bruxelles la Festivalul Internațional de la Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a ajuns la cea de-a 20-a ediție ! Un moment important, sărbătorit printr-un program de excepție propus de către organizatori. In cadrul acestui program, publicul prezent la festival va avea ocazia de a vedea un atelier și un spectacol de dans prezentate de artiști din Valonia-Bruxelles.

În prima zi a festivalului, 7 iunie, la ora 23.00, regizorul Armel Roussel de la Théâtre National de la Communauté française din Bruxelles propune la Sala Studio a Teatrului Național « Radu Stanca » din Sibiu atelierul pe care l-a coordonat în cadrul proiectului european Orașe pe scenă. Șase tineri români - actori, stilist, scenograf şi scriitor – au stat și au lucrat la Bruxelles timp de o lună, cu scopul de a-şi confrunta ideile cu realitatea Bruxelles-ului, dar şi de a stabili rolul României în acest megalopolis. Spectacolul este rezultatul întâlnirii cu experţi, cetăţeni, artişti şi oameni în circumstanţe cotidiene.

Spectacol este prezentat în engleză, franceză şi română cu traducere în română. 

Pe 10 iunie, la ora 21.00, coregraful Thierry Smits și compania de dans Thor vor prezenta cea mai recentă creație, Lacrimi limpezi / Ape tulburi la Teatrul Național « Radu Stanca » din Sibiu. Cu sprijinul unei scenografii active, unde elementele de decor « joacă », și al unei creații muzicale care acompaniază sau chiar conduce dansul, prin prezența celor 3 muzicieni pe scenă, Lacrimi limpezi / Ape tulburi  prezintă un tablou sumbru – regretul pentru ceea ce este pe cale să dispară -, dar și o energie care traversează și transcede această nostalgie. 

 

Programul complet al Festivalului de teatru de la Sibiu și informații despre bilete : www.sibfest.ro