Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O donație de peste 20.000 de cărți pentru școli și biblioteci publice din România

fotografie-ai-parte-carte-2.jpg

Caravana AI PARTE DE CARTE

Compania DIM SOFT donează peste 20.000 de cărţi către 24 de biblioteci școlare și publice din județele: Hunedoara, Gorj, Vaslui, Tulcea și București, în cadrul Caravanei AI PARTE DE CARTE

Desfăşurată pe parcursul lunilor iunie și iulie Caravana AI PARTE DE CARTE își propune să îmbogățească fondul de carte din bibliotecile publice din România și să sprijine accesul la cultură și educație al elevilor din zonele defavorizate, cu precădere rurale.

Prin intermediul Caravanei AI PARTE DE CARTE, cărţi de literatură, istorie și cultură scrise de autori români celebri precum Mihail Sadoveanu (Frații Jderi), Ionel Teodoreanu (La Medeleni), Ion Luca Caragiale (Teatru), Zaharia Stancu (Șatra), Marin Preda (Întâlnirea dintre pământuri), Eugen Barbu (Principele) vor completa fondul insuficient de carte din biblioteci școlare și publice din România.

Lansarea oficială  a campaniei a avut loc, azi 5 iunie, la Biblioteca Națională în prezența directorului general al DIM SOFT, Mircea  Săndulescu, a directoarei generale a Bibliotecii Naționale a României, Conferențiar Universitar Dr. Elena Tirziman, alți reprezentanți ai instituțiilor de învățământ liceal și universitar  şi ai Asociaţiei Bibliotecarilor din România. Invitați speciali au fost Profesor Universitar Dr. Mircea  Regneală, Președintele Asociației Bibliotecarilor din România, precum  și dna Victoria Stoian, reputat specialist în bibliologie desemnată Ambasador al Cărții , în campania AI PARTE DE CARTE inițiată de către  DIM SOFT.  

„Donația de carte realizată de DIM SOFT prin intermediul caravanei AI PARTE DE CARTE reprezintă un generos și util demers cultural, venind în întâmpinarea nevoii de ameliorare a accesului cititorilor la informație și cultură, la formarea, dezvoltarea și educația permanentă a membrilor comunităților locale. Analiza atentă a factorilor economici și sociali, inspirația, nivelul de implicare și, mai ales, profesionalismul echipei angajate în acest proiect au permis identificarea corectă a zonelor defavorizate cultural și informațional și, în mod firesc, orientarea cărților către bibliotecile publice și școlare care funcționează în aceste zone. Sperăm ca acest proiect să genereze proiecte similare care să stimuleze edificarea, în România, unor practici și comportamente specifice unei culturi a voluntariatului.” a declarat Victoria Stoian, Ambasador al Cărţii.

“Prin această donație ne implicăm direct și necondiționat în revigorarea fondul de carte pus la dispoziția celor  pentru care biblioteca școlară sau publică rămâne singura sursă la îndemână pentru lectură, instruire și dezvoltare personală. Investiția în cultură și educație are un rol important în susținerea integrării sociale a copiilor, iar rezultatele se vor vedea cu siguranță în viitor. AI PARTE DE CARTE face parte din seria de acțiuni prin care DIM SOFT dorește să se implice activ în sprijinirea copiilor, un alt proiect în desfășurare fiind descoperirea, educarea și îndrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanță. Formăm astăzi generația de mâine a României, pe care ne-o dorim educată și civilizată “, a declarat Mircea Sandulescu, Director general DIM SOFT.

„De trei ani de zile bibliotecile României n-au mai primit fond de carte de la instituțiile abilitate ale statului. Ceea ce faceți dumneavoastră este un lucru absolut minunat și aș vrea ca și alții să vadă. În numele breslei noastre, noi bibliotecarii din România, care cuprinde toate tipurile de biblioteci, începând cu cea națională și sfârșind cu cea școlară, vă mulțumim din inimă pentru gestul dumneavoastră. Felicitări!” a spus Profesor Dr. Mircea Regneală, Președintele Asociației Bibliotecarilor din România.

Prima donație de carte școlară a fost oferită Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din București care a primit un număr de 500 de volume de literatură româna și istorie, precum și cărți de cultură generală.

Ultimele studii de specialitate arată ca principalele probleme cu care se confruntă bibliotecile publice din România sunt: fondul insuficient de carte, spațiu, personal sau tehnologie modernă de acces la informație. În România sunt 2.876 de biblioteci în cele 41 de județe, dintre acestea, 89% sunt instituții de dimensiuni mici, localizate în mediul rural.

Proiectul Caravanei AI PARTE DE CARTE a fost elaborat și este implementat de către agenția de comunicare strategică și PR,  BDR Associates.

DIM SOFT este una dintre cele mai experimentate companii IT din România, remarcându-se prin implementarea şi administrarea unor proiecte complexe în companii locale multinaţionale şi instituţii publice. În cei peste 15 ani de implicare activă pe piaţa de IT românească, DIM SOFT a evoluat continuu, atingând poziţia de furnizor de soluţii complexe de top, prin încheierea şi implicarea permanentă în parteneriate cu cei mai importanţi jucători de pe piaţa de IT din România.