Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


POZIȚIA COPILULUI, marele câştigător la Festivalul Internaţional Al Filmului Francofon (FIFF) de la Namur

Ceremonia de decernare a premiilor « Bayard d’Or » ale Festivalului Internațional al Filmului Francofon de la Namur (anul acesta la a 28-a ediție), desfășurată pe data de 4 octombrie, a rezervat filmului românesc un loc de cinste !

Lungmetrajul „Poziția Copilului” al regizorului Călin Peter Netzer a primit trofeul „Bayard d’Or » pentru cel mai bun film ! Premiul i-a fost înmânat producătoarei, Ada Solomon, de către membrii juriului pentru lungmetraje prezidat de Nadine Labaki.

Luminița Gheorghiu a câștigat trofeul « Bayard d’Or » pentru cea mai bună actriță pentru rolul principal din aceeași producție ! Ada Solomon a primit acest premiu de la Virginie Efra, membră a juriului.

« Poziția Copilului » (2013), al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, a câștigat în luna februarie a acestui an « Ursul de Aur » la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Filmul vorbește cu dramatism, emoție, dar și cu umor, despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul său adult. Este produs de Parada Film și Hai Hui Entertainament și distribuit în Belgia de Contact Film.

Felicitări întregii echipe a filmului !

Informații și imagini de la FIFF : www.fiff.be