Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Textiles Surprenants, Design & Art - Expoziţia Futurotextiles

Bucureşti, 15 octombrie – 17 noiembrie, Muzeul Naţional de Istorie a României.


Expoziţia FUTUROTEXTILES va invita la o călătorie neobişnuită şi complexă pentru a descoperi noile generaţii de textile prin intermediul artei, ştiinţei şi poeziei. Expoziţia este destinată publicului larg, începând cu cei mai mici, de  la 3 ani în sus, care au ocazia să înveţe lucruri noi despre lumea care-i înconjoară, să descopere diversitatea incredibilă a textilelor în natură şi să-şi imagineze o frântură din lumea viitorului. 

Expoziţia FUTUROTEXTILES a deschis sezonul cultural francez Tendances 2013 -2014 la Timişoara. Cu un total de 5.000 de vizitatori în 17 zile, expoziţia a avut un imens succes acolo, o recomandare în plus pentru a nu o rata la Bucureşti.

În capitală, expoziţia este prezentată la Muzeul Naţional de Istorie a României, începând cu marţi 15 octombrie, ora 19, când are loc vernisajul, în prezenţa curatoarei Caroline David şi a echipei lille3000. Un modul al expoziţiei va fi amplasat în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Design „Ion Mincu”.

„Originile fibrelor sunt câteodată ciudate. Cafeaua, o pietricică de bazalt, sau glicina pot da naştere unei fibre, unui fir, unei ţesături. Noile fibre par să vină direct din domeniul ştiinţifico-fantastic. Interactive, inteligente, supuse la tehnici diverse de enductie, apretare şi microincapsulare, capăta proprietăţi cosmetice sau terapeutice, textilele bio-senzoriale de exemplu îţi pot modifica anumite condiţii fizice în funcţie de mediu devenind astfel antibacteriene, termoregulatoare, hidrofile, terapeutice...” - Caroline David, curătoarea expoziţiei.
Expoziţia este compusă din 3 părţi: cea pedagogică, în care sunt explicate originile şi diversitatea textilelor, prin materiale complementare – dosar pedagogic, chestionar ludic sau vizite interactive -  cea ştiinţifică, în care se pune accentul pe tehnologia viitoare a textilelor şi cea artistică, pentru că noile fibre şi proprietăţile lor speciale inspira mai mult ca oricând creatorii şi designerii.

 

Muzeul Naţional de Istorie a României
Calea Victoriei nr.12 / acces prin intrarea B - Str. Postei colţ cu Stavropoleos
Orar: Marţi - Miercuri: 10 -18 / Joi - Vineri: 11 -19
Sâmbătă - Duminică: 10 -18 / Luni: închis
Bilete de intrare :
- 8 lei tarif normal /  4 lei tarif redus pentru înscrişii la Mediateca Institutului Francez (pe baza permisului de acces/împrumut) şi pensionari
- Intrare gratuită : copii ṣi tineri până în 18 ani, grupuri de ṣcolari, studenţi, ICOM

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu
Str. Academiei nr. 18 -20
Orar: zilnic, 10 – 18
INTRAREA LIBERĂ
Catalogul bilingv FR/ENG va fi pus în vânzare la MNIR şi Librăria Franceză Kyralina din Bucureşti. Preţ de vânzare : 85 lei