Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(Trailer) Primul film horror românesc!

trailer-primul-film-horror-romanesc.jpg

"Domnişoara Christina", premieră de Halloween

Primul horror românesc va avea premiera de Halloween. Filmul "Domnişoara Christina", regizat de Alexandru Maftei este o adaptare a unei nuvele fantastice scrise de Mircea Eliade. Din distribuţie face parte şi actriţa Maia Morgenstern.

După ce a fost proiectat în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, "Domnişoara Christina" ajunge în cinematografele din România în această toamnă, fiind una dintre cele mai aşteptate producţii româneşti ale sezonului, potrivit unui comunicat de presă.

Acţiunea filmului se întâmplă în România perioadei interbelice. Tânărul pictor Egor Paşchievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu (Maia Morgenstern), împreună cu iubita lui, Sanda (Ioana Anastasia Anton), observă că întreaga ei familie o venerează pe Domnişoara Christina, mătuşa ucisă în împrejurări neclare, pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul Domnişoarei Christina şi începe să o viseze. Curând însă, graniţa dintre vis şi realitate se estompează, iar Domnişoara Christina (Anastasia Dumitrescu), îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viaţă prin ritualuri oculte chiar de către familia ei. Când realizează însă că viaţa Sandei este în pericol, Egor decide să lupte cu strigoiul.

Regizorul filmului, Alexandru Maftei, vede în ecranizarea nuvelei lui Mircea Eliade o provocare majoră: "Demersul meu s-a îndreptat spre realizarea unui spectacol cinematografic bogat, care să nu-i dezamăgească pe iubitorii genului horror şi fantasy. Am dorit să fiu cât mai aproape de spiritul nuvelei, păstrând misterul, fantasticul şi componenta horror în proporţiile originale".

Potrivit comunicatului, "Domnişoara Christina" este unul dintre cele mai îndrăzneţe filme realizate în România în ultimii 20 de ani, care beneficiază din plin de efecte speciale şi de o direcţie vizuală rar întâlnită în producţiile autohtone.