Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Întâlnirile ARCEN: Oceanografie de Mircea Eliade

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate - ARCEN organizează duminică, 3 noiembrie, începând cu ora 18.00, un dialog în jurul cărții „Oceanografie” de Mircea Eliade, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Pornind de la eseurile de tinerețe ale lui Mircea Eliade, cuprinse în volumul „Oceanografie”, publicul va fi invitat să dezbată teme care surprind frământări umane mereu actuale, trecând de la destinul înțelegerii la sinceritate, de la prietenie la tinerețe şi bătrânețe, de la adevărurile găsite la întâmplare la fericirea concretă.

Invitatul serii va fi domnul Sorin Alexandrescu, critic, istoric și teoretician literar, care va mijloci întâlnirea cu eseurile lui Mircea Eliade şi va intra în dialog cu participanţii.

În deschiderea evenimentului vor fi citite câteva pasaje reprezentative, cuprinse la finalul anilor 30 în cartea „Oceanografie”, care atrag prin simplitatea, profunzimea şi francheţea lor. Eseurile abordate ridică întrebări curajoase, pot oferi răspunsuri şi pot lansa noi direcții și viziuni asupra vieții și a lumii.

Prin intermediul acestui eveniment, ARCEN propune realizarea unui spațiu de dialog, de confruntare a ideilor lansate de tineri, într-o încercare de a recupera libertatea de gândire, entuziasmul și originalitatea noii generații

 

Intrarea la eveniment este liberă.