
Cultură
Cine sunt marii câştigători ai Globurilor de Aur?
000_vz207.jpg

Gala Globurilor de Aur 2018, ajunsă la a 75-a ediție, este prima mare ceremonie care are loc la Hollywood de la declanşarea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein şi în urma căruia mai mulţi cineaşti au fost acuzaţi de hărţuire, abuz şi agresiune sexuală.
Guillermo del Toro a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru filmul „The Shape of Water”. Povestea de dragoste dintre o femeie mută și solitară şi un monstru reptilian a primit un Glob de Aur şi pentru coloana sa sonoră, care i-a fost decernat compozitorului francez Alexandre Desplat. Regizorul a concurat la această categorie importantă cu nume mari precum Martin McDonagh („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”), Christopher Nolan („Dunkirk”), Ridley Scott („All the Money in the World”) şi Steven Spielberg („The Post”).
Guillermo del Toro a ratat însă premiul și pentru cel mai bun scenariu, la care fusese de asemenea nominalizat, dar care i-a fost acordat lui Martin McDonagh pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.
„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a fost recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi a devenit, alături de serialul TV „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru statuete. Pelicula regizată de Martin McDonagh a concurat la această categorie cu „Call Me By Your Name”, „Dunkirk”, „The Post” şi „The Shape of Water”. Filmul a mai primit trei statuete, decernate actorilor Frances McDormand (rol principal feminin într-o dramă), Sam Rockwell (rol secundar masculin) şi lui Martin McDonagh pentru scenariu.
"The Handmaid's Tale" a primit Globul de Aur pentru "cel mai bun serial - drama".
Ewan McGregor a fost premiat la categoria "cel mai bun rol intr-o miniserie sau film de televiziune", pentru "Fargo", iar Elisabeth Moss, la categoria "cea mai buna actrita intr-un serial - drama", pentru rolul din "The Handmaid's Tale".
Cel mai bun actor intr-un serial de televiziune - drama a fost desemnat Sterling K. Brown, pentru "This Is Us".
Starurile au purtat negru, în semn de protest împotriva abuzului sexual
Actori şi actriţe, alături de activişti şi iniţiatoarea campaniei #MeToo, Tarana Burke, au adoptat ideea că defilarea pe covorul roşu nu este doar o apariţie, ci o platformă pentru a vorbit despre femei.
Actriţele au transmis ideea că moda poate face diferenţa în relatarea unei poveşti, după un an de proteste pe podiumurile de modă şi străzi, totul începând cu Marşul Femeilor din martie 2017, scrie The Hollywood Reporter.
Casele de modă care au îmbrăcat vedetele, precum Calvin Klein şi Prabal Gurung, au anunţat că vor face donaţii pentru fondul „Time's Up”.
Criticii au decis ca anul acesta să nu realizeze un top al celor mai prost îmbrăcaţi pe covorul roşu, ci una a celor mai reuşite ţinute, pentru că Hollywood-ul este o industrie construită pe imagine.
Oprah Winfrey a devenit prima femeie de culoare care a primit un Glob de Aur pentru întreaga activitate, prilej cu care a rostit un discurs pasionat de susţinere a celor care au denunţat comportamentul sexual inadecvat de la Hollywood.