Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


The Shape of Water - marele câştigător la Premiile Oscar

063_927342636.jpg

"The Shape of Water”, regizat de Guillermo del Toro, a primit 4 multe trofee la gala premiilor Oscar.
Image source: 
AFP

"The Shape of Water”, lungmetrajul regizat de Guillermo del Toro câştigă cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar.

4 premii a câştigat pelicula, cu Sally Hawkins în rol principal.  Filmul a fost premiat la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cea mai bună scenografie” şi „cea mai bună coloană sonoră” (Alexandre Desplat).

 „Dunkirk”, regizat de Christopher Nolan, a primit trei trofee la această gală, iar „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, două, la fel şi „Blade Runner 2049”, de Denis Villeneuve, „Darkest Hour”, de Joe Wright, şi animaţia „Coco”.

Gala Oscarurilor a fost, anul acesta, marcată de campaniile „Time s Up” şi „#MeToo”, care sprijină femeile victime ale abuzurilor în diverse domenii de activitate. În plus, multe vedete au purtat insigne privind politica armelor de foc din Statele Unite.

Actriţele Ashley Judd, Annabella Sciorra şi Salma Hayek au vorbit despre diversitate, mişcarea #MeToo, femeile din industria cinematografică, iar discursul lor a fost completat de un montaj în care mai multe personalităţi de la Hollywood au susţinut punctul lor de vedere.

Ceremonia a fost prezentată de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel, pentru al doilea an consecutiv.

Filmul „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, cineastul Guillermo del Toro şi actorii Gary Oldman şi Frances McDormand au fost favoriţii caselor de pariuri Superbet, Fortuna, BetArena şi Winner la cele mai importante categorii ale galei Oscar - „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun actor în rol principal”, respectiv „cea mai bună actriţă în rol principal”.

695