Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


„Un pas în urma serafimilor”, vedeta serii la gala premiilor Gopo

gopo.jpg

Image source: 
Facebook / Premiile Gopo

Lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, a primit, marţi seară, la cea de-a 12-a ediţie a galei premiilor Gopo, care a avut loc la Teatrul Naţional din Bucureşti, cele mai multe trofee, 9, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor într-un rol principal”.

La categoria „cel mai bun film” au fost nominalizate „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, „Breaking News”, de Iulia Rugină, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, de Emanuel Pârvu, şi „Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu. În 2017, câştigătorul acestei categorii a fost „Sieranevada”, de Cristi Puiu.

Tot Daniel Sandu a fost recompensat și cu premiul Gopo al categoriei „cel mai bun scenariu”, pentru același film.

Vlad Ivanov, protagonistul filmului „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, a fost desemnat câştigător al categoriei „cel mai bun actor într-un rol principal” iar Diana Cavaliotti a obținut trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru interpretarea din „Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer..

 „Un pas în urma serafimilor” a primit cele mai multe nominalizări (15) la ediţia din acest an a premiilor Gopo, urmat de „6,9 pe scara Richter” (r. Nae Caranfil) şi „Aniversarea”(r. Dan Chişu)  - cu câte 8 nominalizări, şi de „Ana, mon amour” (r. Călin Peter Netzer), „Breaking News” (r. Iulia Rugină) şi „Fixeur”(r. Adrian Sitaru) - cu câte 7 nominalizări.

Premiul publicului - acordat pentru producţia autohtonă cu cel mai mare succes de box-office în 2017 - va merge către filmele „Octav” (regia Serge Celebidachi) şi „Ghinionistul” (regia Iura Luncaşu).