Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


„Sîntem martorii unei renașteri a jazz-ului la noi“ – interviu cu Alin Vaida

jazz.jpg

Image source: 
Dilema Veche

Alin Vaida este fondatorul festivalului Jazz in the Park, ajuns la ediţia a şasea şi care se desfăşoară între 21 iunie şi 1 iulie la Cluj-Napoca. Programul şi mai multe informaţii despre festival pot fi găsite la www.jazzinthepark.ro.

Ce înseamnă Concursul Internațional Jazz in the Park? Cine/cum se poate înscrie şi cum se va desfăşura concursul propriu-zis? Cine formează juriul?

Concursul este adresat trupelor tinere, trupelor care vor să ia în serios o carieră muzicală sau trupelor care vor să aibă parte de o experiență inedită. Formațiile se pot înscrie online prin completarea unui formular pe website-ul nostru și trimiterea unei probe video cu ei. Nu punem accent pe calitatea filmării, ci mai mult vrem să vedem că ei sînt cei care cîntă ceea ce ne trimit. Din propunerile primite selectăm cele mai bune 15 care vor intra în finala ce se ține la Jazz in the Park și e live cu public. Încercăm să ajutăm cît de mult trupele să participe, motiv pentru care nu există taxă de participare, oferim asistență la transport, cazare și masă pe perioada șederii la Cluj.

Citiți continuarea interviului realizat de Marius Chivu pentru Dilema Veche aici