Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scriitorul american Philip Roth a încetat din viaţă

r.jpg

Philip Roth

Scriitorul american, laureat al premiului Pulitzer, a murit la vârsta de 85 de ani.  Biograful lui Philip Roth, Blake Bailey, a confirmat şi el decesul scriitorului pe Twitter, afirmând că a murit "înconjurat de prieteni de-o viaţă care l-au iubit profund".

A încetat din viaţă Philip Roth, unul dintre cei mai mari scriitori americani. The New York Times scrie că decesul său a fost confirmat de o prietenă apropiată.

Succesul său timpuriu a fost marcat de controverse după apariţia celui de al treilea roman al său, "Complexul lui Portnoy”.  În multe dintre cărţile sale, Roth a creat alter ego-uri literare sau le-a dat personajelor centrale numele său şi multe caracteristici similare.

El a câştigat un Premiu Pulitzer pentru romanul său din 1997 "American Pastoral", dar nu a primit niciodată premiul Nobel, deşi numele său a fost vehiculat adesea printre posibilii câştigători.

Roth este considerat unul dintre cei mari autori americani moderni, fiind menţionat alături de Saul Bellow, John Updike, Norman Mailer şi Gore Vidal.