Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Electric Castle din interior. Cum e să lucrezi când 210.000 de oameni se distrează

electric_castle.jpg

Electric Castle 2018

La o săptămână după Electric Castle încercăm să privim festivalul dincolo de distracție. 1000 de persoane au pus pe picioare a 6-a ediție a festivalului organizat pe domeniul Castelului Banfy. Voluntari, fotografi, cameramani, oameni care au asigurat curățenia, PR, logistică, artiști. Andreea Pietroșel a încercat să afle cum e să lucrezi când peste 200.000 de oameni se distrează.

5 zile de festival, 210.000 de zâmbete și voci de fani care au cântat cu zecile de trupe și dj care au urcat pe cele 9 scene răspândite pe domeniul de 300.000 de m2 din Bonțida. Cam așa arată a 6 ediție de Electric Castel la raport.

Nu se pot contoriza suficient însă experiențele de la un festival care e departe de a fi unul obișnuit. În fața unei scene liniștite pe timp de zi, am găsit-o pe Renate Roca Rozenberg. Este PR-ul festivalului încă din prima zi:  De 6 ediții în jurul festivalului s-a creat o comunitate. 30% dintre participanți au venit la fiecare dintre cele 6 ediții organizate până acum și o demonstrează etalându-și brățările de acces. Îi găsești prin zonele de relaxare, special amenajate în festival. Drumuri șerpuite printre copaci, iluminate cu benzi fosforescente albe sau roșii te duc dintr-o zonă de plajă, cu nisip fin și mingi gonflabile într-un spațiu de silent disco unde dansezi doar dacă ai pe cap o cască în care poți auzi muzica pusă de dj.

Pe unde te întorci dai de un fotograf sau un cameraman. Sunt acolo să surprindă emoțiile pe care le trăiești în festival. Uneori muncesc de dimineață până a doua zi dimineață. Sorin este unul dintre ei:Cum e să lucrezi în timp ce peste 200.000 de oameni se distrează? Nu e chiar așa de rău, recunoaște și Renate care spune că peste o săptămână vor începe deja lucrul pentru ediția din 2019:Construit în jurul muzicii, festivalul pune accent pe dj-ii pasionați și promovează și produse locale. Unul dintre ele este Digital Love. Este proiectul lui Paul, un bucătar care pune muzică din pasiune. O face atât de bine încât și-a făcut un renume de 3 ani pe scena muzicii electronice.

Spune că mâncarea și muzica au ceva în comun, aduc bucurie oamenilor. Le face pe ambele din pasiune și la fel de bine cum știe să adapteze rețetele ca să fie pe gustul clienților de la restaurant, așa știe să pună și muzica la petreceri.Dacă muzica este un liant, noroiul este al doilea. Există și glume care spun că festivalul preconizează venirea ploilor torențiale mai eficient decât o fac meteorologii. Sorin crede însă că multă lume fix pentru asta vine la festival. 

 

 
Electric Castle din interior. Cum e să lucrezi când 210.000 de oameni se distrează?