Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Woodstock 50 a fost anulat

download.jpg

Woodstock
Image source: 
© Elliott Landy

Festivalul de 3 zile a fost anulat din cauza unor obstacole neprevăzute, scrie The Guardian.

Woodstock, festivalul care a strâns jumătate de million de participanți în 1969 nu poate sărbători cea de-a 50-a aniversare. Organizatorii au anunțat oficial că îl anulează din cauza unor obstacole neprevăzute, scrie The Guardian.

Considerat a fi unul dintre cele 50 de evenimente care au schimbat istoria rock`n`roll-ului, Woodstock a fost mai mult decât un festival de muzică.  32 dintre cei mai renumiţi artişti ai anilor `60 au urcat pe scena la prima ediție în fața celor aproape jumătate de milion de hipioţi care și-au instalat corturile pe un teren de 240 hectare la sud-vest de Woodstock.

Primile bilete la Woodstock au costat 7 dolari pentru o zi de festival, 13 pentru două și 18 dolari pentru un abonament complet iar pe scenă au urcat nume sonore ale scenei rock. Jimi Hendrix şi The Who, Joan Baez, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival, Joe Cocker, Ten Years After şi Santana se numără printre artiștii care au cântat la prima ediție Woodstock.

Apărut într-un an al tensiunilor politice şi al confruntărilor cu grupări radicale care voiau să se folosească de festival pentru împlinirea propriilor scopuri, evenimentul s-a desfășurat totuși sub sintagma Make Love, Not War.

În 2019 însă nu se va mai întâmpla. The Guardian scrie că festivalul de 3 zile, menit să marcheze aniversarea de 50 de ani a celebrării păcii și muzicii din 1969, ar fi trebui să înceapă pe 16 august.

Greg Peck, directorul Woodstock 50, a declarat că o "dispută regretabilă" cu un partener financiar și procedurile legale ulterioare au forțat echipa să schimbe locațiile, iar în final, au rămas fără timp pentru a duce organizarea la bun sfârșit.

Anularea era anticipată, după 5 luni de probleme, în care organizatorii au fost refuzați de două locații din New York, au pierdut finanțări și artiști precum Jay-Z și Miley Cyrus. Biletele nu au fost puse în vânzare.

 
Woodstock 50 anulat