Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Invazie de fani Beatles pe Abbey Road, la 50 de ani de la lansarea albumului

beatles_bun.jpeg

Image source: 
France24

Mii de fani Beatles sosiți din toate colțurile lumii s-au strâns la celebra zebră de pe Abbey Road din Londra, acolo unde, la 8 august 1969, s-a realizat fotografia de pe coperta celebrului album omonim, relatează BBC.

”Muzica lor nu va muri niciodată”, spune Daniele Gerber, de 52 de ani, sosită pentru prima oară la Londra, special pentru acest eveniment, de la Viena.

Imaginea cu John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney și George Harrison ieșind din studiourile EMI reprezintă unul din momentele iconice ale istoriei muzicii, comentează BBC.

Ideea a aparţinut iniţial lui McCartney. Imaginea a fost realizată de fotograful scoţian Iain Macmillan, la ora 11.35. Ora a fost aleasă pentru a evita fanii care ştiau că formaţia sosea la studio în general în jurul prânzului pentru înregistrări.

Circulaţia a fost oprită de un poliţist iar Macmillan a realizat şase imagini din care a folosit-o pe a cincea: cea în care cei patru membri ai formaţiei The Beatles traversează la unison. Şedinţa foto a durat doar zece minute. Înregistrarea albumului s-a încheiat 12 zile mai târziu, pe 20 august. Discul a apărut pe 26 septembrie 1969, la şase zile după ce John Lennon şi-a anunţat colegii că părăseşte grupul. Pe acest disc au fost incluse melodiile: "Something","Here Comes The Sun", "Octopus's Garden" şi "Come Together".

Studiourile de pe Abbey Road, înființate în 1931, se află în cartierul rezidenţial St. John's Wood, în nord-vestul Londrei.