Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Documentarul „colectiv”, în premieră la Festivalul de Film de la Veneția

venezia.jpg

Sursa imaginii: 
Benedetta Bressani via Digi24

Documentarul „colectiv” a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia. Membrii echipei au pășit pe covorul roșu pe acordurile piesei „The Day We Die”, a trupei Goodbye to Gravity, care concerta în club în momentul când s-a produs tragedia, transmite Digi24.

„colectiv” este primul documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Pelicula are ca temă incendiul din clubul din București și culisele luptei împotriva corupției din perioada care a urmat tragediei soldate cu moartea a 64 de oameni.

Pelicula, regizată de Alexander Nanau, a fost proiectată în afara competiţiei.

Documentarul "colectiv", de Alexander Nanau, a fost selectat și la ediţia de anul acesta a prestigiosului Toronto International Film Festival, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din America de Nord, care va avea loc în perioada 5 - 15 septembrie.

Filmul îi are ca protagonişti pe Narcis Hogea, tatăl lui Alex Hogea, una dintre victimele care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului, Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac, echipa de jurnalişti de investigaţie de la Gazeta Sporturilor, Camelia Roiu, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, Mariana Oprea (Tedy), unul dintre supravieţuitorii incendiului, şi Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii.

Efortul de producţie a fost unul amplu, constând în 14 luni de filmare şi 18 luni de montaj, implicând peste 60 de oameni din echipa extinsă, din cinci ţări şi nouă naţionalităţi.

Filmul va fi disponibil pe HBO GO şi la HBO şi va fi distribuit în luna noiembrie în cinematografele din ţară prin Alexander Nanau Production în parteneriat cu Voodoo Films.