Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oamenii care fac Orașul: Ghost Writers și dansatori contemporani

image1.jpeg

Stabat Mater, Linotip
Image source: 
Linotip

2 evenimente de neratat într-o zi de luni.

Probabil că ești blocat în trafic la această oră când Waze a luat-o razna și pe ecranul telefonului vezi dungi roșii care traversează orașul de la nord la sud și de la est la vest. Foarte probabil te afli în momentul în care hulești al treilea cel mai aglomerat oraș din lume care te face să pierzi o întreagă lună din viață în fiecare an.

Vreau să îți arăt că orașul înseamnă mai mult decât infrastructură rutieră deficitară. Că nu înseamnă doar străzi murdare și cozi interminabile la poștă sau la anaf. Orașul e definit de evenimentele pe care le găzduiește și te ajută să crești odată cu proiectele care apar aici. Asta îmi propun să îți arăt în fiecare săptămână la Oamenii Care Fac Orașul.

Stabat Mater luni, 23 septembrie la Linotip Centru 

Primul pe listă este Arcadie Rusu, directorul centrului independent coregrafic Linotip. Joacă rolul lui Isus în Stabat Mater, faimoasa lucrare de muzică sacră din secolul 13. L-am întrebat cum provoacă publicul bucureștean acest spectacol în care dansul contemporan se îmbină cu muzica live.Stabat Mater se joacă luni,  23 septembrie la Linotip - Centru Independent Coregrafic.

Prima editură de ghost writers din România se deschide azi

De la dans contemporan mergem la literatură și vorbim despre un tip aparte de scriitor. Cel care nu dă niciodată autografe sau,privit din cealaltă perspectivă, cel care ar putea semna pe cărțile care au alt autor. Despre ghost writers vorbim  cu Liviana Tane, directorul primei edituri de ghost writers din România:Liviana Tane își deschide propria editură tot luni și își propune să coaguleze în jurul ei scriitori de genul celor despre care tocmai am vorbit.