Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MO se lansează oficial la Timișoara, Anim'est începe la București

Se anunță un weekend ploios numai bun pentru oferta de filme și proiecții de animație din program.

Vineri este ziua în care apar premierele la cinematograf. Săptămâna aceasta vorbim despre MO un film care te trece prin toate stările, după cum promite descrierea peliculei. E lansată oficial la Timișoara săptămâna aceasta dar rulează în toate cinematografele din țară. Am vorbit cu actrița Dana Rogoz despre tema filmului și cum a fost primit până acum.

MO este filmul în care Dana Rogoz joacă rolul unei studente care este prinsa copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Alături de prietena ei, cere o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Filmul este inspirat dintr-un caz de abuz sexual care a avut loc într-un facultate din Cluj când profesorul șantaja elevele.

Dana Rogoz spune că a trăit dezamăgirea faptului că mișcarea #metoo nu a avut un mare impact în România iar filmul propune redeschiderea unui dialog în acest sens.Dacă preferați animațiile, tot de azi aveți la dispoziție 9 zile în care puteți vedea la București atât animațiile înscrise în competiția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest cât și workshop-urile invitaților internaționali. A 14-a ediție Anim'est aduce anul acesta o aplicație de mobil prin care pot fi achiziționate bilete cu care puteți face accesul direct din mobil, spune Mihai Mitrică, directorul artistic al Anim'est. Tot de la el am aflat că marți seară Animestul a pregătit o seară de neratat – seara de animatii erotice.