Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premieră: O peliculă din România e distribuită în America de doi giganți din industria filmului

colectiv_01_mood-0cfc98a784c4.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Documentarul Colectiv, care urmăreşte întâmplările desfăşurate în România în primul an de după incediul din clubul bucureștean, va fi lansat anul viitor în America de Nord.

Documentarul "Colectiv" va fi lansat la primăvară în America de Nord de companiile Magnolia Pictures şi Participant. Acestea au în portofoliu producţii câştigătoare de Oscar şi Palme d’Or precum "Good Night and Good luck", "Spotlight", "The Post", "Green Book", "Roma", "The Square" şi "Shoplifters".

Este prima dată când un film din România intră în portofoliul ambilor giganţi. Pelicula, o coproducţie Romania-Luxembourg, în regia lui Alexander Nanau, a fost apreciată de criticii de film şi jurnaliştii de specialitate. 

Potrivit revistei Variety, din când în când, un documentar nu doar îţi deschide ochii, ci te sfâşie denunțând lipsa moralității lucru ce rezonează mai departe decât ţara de origine a filmului. 

Conform revistei Rolling Stone, ce se întâmplă după [incendiu] este un studiu despre modul în care birocraţia defectuoasă infectează fiecare aspect al unei societăţi şi motivul pentru care avem nevoie de o presă încăpăţânată. "Nu veţi vedea un film mai relevant despre America zilelor noastre", au fost de părere criticii de la The Washington Post. 

"Acest expozeu al corupţiei lipsite de suflet va avea un ecou puternic şi va genera furie mult timp după ce turul de festivaluri se va fi încheiat", a notat The Hollywood Reporter. 

Magnolia va distribui în Statele Unite şi „La Gomera”, lungmetraj semnat de Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020.