Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Mungiu, director Les Films de Cannes a Bucarest: Cele mai interesante filme sunt cele la care poți vorbi cu regizorul

mungiu.jpg

Cristian Mungiu, Les Films des Cannes a Bucarest

La cea de-a 10-a ediție Les Films des Cannes a Bucarest Cristian Mungiu și echipa lui organizează evenimente la care regizorul spune că ar fi vrut să aibă acces în studenție.

A venit momentul să vedem filmele premiate la Cannes anul acesta, dar deja biletele sunt aproape vândute. La jumătatea lunii începe a 10-a ediție Les Films de Cannes à Bucarest 2019, o ediție aniversară care ajunge anul acesta în 10 orașe din România și are șase spații de proiecție doar în București.

Cu invitați speciali printre care Albert Serra și Claude Lelouch, festivalul își propune să aducă în fața publicului cât mai mulți regizori prezenți la proiecții. Andreea Pietroșel a aflat de la directorul festivalului care sunt celelalte surprize pregătite pentru cinefili.

Cristian Mungiu recomandă castingul public organizat în festival, un workshop în care oricine poate da o probă pentru un film care se va filma anul viitor.Bilete găsiți pe www.filmedefestival.ro iar proiecțiile sunt în program începând cu orele prânzului, moment ideal pentru freelanceri să meargă la film.

Îi menționez pentru că nișa este din ce în ce mai prezentă  și în economia locală, mai mult, un sondaj publicat recent de ejobs.ro arată că jumătate dintre români își doresc să scape de șef și să devină antreprenori sau freelanceri.

Iunieta Sandu e freelancer de 2 ani. Face PR și Comunicare și a înființat o rețea de freelanceri pentru care face și o serie de evenimente, sub denumirea Nomad Talks. Freelancerii din cafenele si din huburi devin colegi part time, spune ea vorbind despre momentele prin care trec aceștia odată ce renunță la un job obișnuit. 

 
Oamenii care fac orașul cu Andreea Pietroșel