Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Întâlniri poetice „Pe firul cuvintelor” la Institutul Francez din Iași

institut_francais.png

Sursa imaginii: 
Facebook / Institut Francais Iasi

Peste 80 de ieșeni au asistat, la Institutul Francez din Iași, miercuri 10 decembrie, la prima întâlnire poetică „Pe firul cuvintelor”. Institutul Francez din Iași a lansat și va desfășura și anul viitor o serie de întâlniri poetice în colaborare cu diverși parteneri, întâlniri care se plaseazǎ în cadrul deja existent la Iași graţie Festivalului Internaţional de Literaturǎ și Traduceri.

„Au fil des mots” reprezintǎ o serie de întâlniri aflate la intersecţia mai multor arte precum muzica, pictura, fotografia și teatrul. Obiectivul este acela de a atrage un public cât mai larg. Poeţii invitaţi sunt poeţi confirmaţi de expresie românǎ sau francezǎ și, în egalǎ mǎsurǎ, poeţi debuanţi.

Cécile Oumhani este poetǎ și romancierǎ. Scriitura ei exploreazǎ diferenţele între locuri și culturi. Legǎturile cu Tunisia stau la baza mai multor cǎrţi scrise de aceasta. A fost profesor-cercetǎtor la Universitatea Paris-Est Créteil pânǎ în 2012, fiind specializatǎ în scrierile femeilor din literatura post-colonialǎ. A fost primul invitat al intilnirilor poetice.

A descoperit România și acum e prima data la Iași. Poeta Cécile Oumhani a recitat, acompaniatǎ la vioarǎ de Marcian David. Cécile Oumhani își reamintește că poezia atinge inimile chiar dacă nu știi limba în care a fost scrisă.

Alături de poeta Cécile Oumhani, binecunoscut publicului ieșean, Marcian David este profesor emerit al catedrei de vioarǎ, muzicǎ de camerǎ și orchestrǎ ale Facultǎţii de interpretare de la Universitatea de Arte „George Enescu”.

Întilnirile poetice vor fi lunare. Vor continua pe tot parcursul anului 2010. Muriel Augry-Merlino, directorul Institutului Francez ne așteaptă pe toți la întâlnirile poetice.

 
Seri poetice la Institutul Francez din Iași