Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Recomandări culturale de la Oamenii care fac Orașul

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Radu Jude, Edmond Niculușcă și Iunieta Sandu sunt Oamenii care fac Orașul azi la RFI România. Vorbim despre Berlinale 2020, despre Time is Now - experimentul artistic făcut vineri de ARCEN și despre o Serată inedită în Casa Memorială Ion Minulescu.

Radu Jude este primul regizor român cu trei producții la Berlinale 2020. Filmele „TIPOGRAFIC MAJUSCUL” și „IEȘIREA TRENURILOR DIN GARĂ” vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

Radu Jude va participa și la Berlinale Co-Production Market, una dintre cele mai importante piețe de proiecte cinematografice cu proiectul de lungmetraj „Somnambulii”.

L-am întrebat cum se simte cu două săptămâni înainte de cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

 

Până încep Berlinalele este timpul să facem o oprire la experimentul artistic organizat de ARCEN vineri seară la Galeria Senat, o hală reabilitată din fostul Combinat Plastic din București,  locul unde în România Socialistă se turnau statui.

Time is Now spune Edmond Niculușcă, fondatorul ARCEN care atrage atenția că anul 2020 este un an critic pentru București.

Casa Memorială Ion Minulescu își deschide ușa pentru cei care vor să viziteze apartamentul din Cotroceni unde a trăit și creat poetul și prozatorul român. De data aceasta însă e vorba despre o nouă serata organizată pentru freelancerii care vor să învețe să spună mai bine povestea brandului despre care comunică.

Iunieta Sandu de la Nomad Talks spune că workshopul care are loc marti, 12 februarie a fost inspirat din propria sa experiență.

Și dacă vă place Casa Memorială Ion Minulescu, găsiți pe pagina Muzeului Național al Literaturii Române lista rezidențelor locuite de scriitori consacrați, care pot fi vizitate în capitală.

 
Oamenii care fac orașul cu Andreea Pietroșel