Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


3 idei pentru evenimente de Valentine's Day în București

vali.jpg

Valentin Panduru
Sursa imaginii: 
J ai Bistrot

Party cu Valentin Panduru la J'ai Bistrot. Homo Love la Fabrica Pionierul. Artă digitală contemporană la The Wrong Bienalle #4.

Ziua abundă în evenimente de Valentine’s Day. Fie că abia așteptați încă un motiv pentru care să vă sărbătoriți relația, fie că sunteți total împotriva unui astfel de eveniment importat, găsiți o petrecere pentru orice gust.

Cei care vor să se distreze o pot face pe acorduri de Serge Gainsbourg. Colegul nostru Valentin Panduru face cinste cu o noapte întreagă de muzică bună diseară la J’ai Bistrot. Dar înainte puteți merge la teatru. Vă recomand Homo Love, un spectacol multipremiat  pe care îl puteți vineri seară la Studio 9 aflat în fosta Fabrică Pionierul.

Dacă tot ajungem acolo ne amintim de tragedia de la Colectiv. Am stat de vorbă cu regizorul Alexandru Nanau înainte de avanpremiera filmului documentar „colectiv”, care prezintă urmările tragicului incendiu din octombrie 2015.

Indie Wire l-a numit unul dintre cele mai bune filme despre jurnalism iar Variety a elogiat filmul care prezintă corupția de neimaginat chiar din centrul sistemului medical. După ce a primit aprecierile criticilor de film internaționali, documentarul Colectiv are avanpremiera și în România. Filmul uimește atâta lume pentru că arată pentu prima dată lucrurile dintr-o perspectivă neabordată până acum spune regizorul Alexandru Nanau.

Documentarul Colectiv are avanpremiera pe 18 februarie la Cluj Napoca, urmând să ajungă apoi la Sibiu. În București îl putem vedea începând cu 24 februarie.

Până atunci însă diseară vă invit să sărbătorim sau nu Valentine’s Day cu colegul nostru Valentin Panduru. Pentru o noapte dă microfonul de realizator la rfi360 pe căștile de DJ și pune muzică în J’ai Bistrot. Cu accente franțuzești, evident.

Dragostea pentru artă vă poate purta pașii de Valentine’s Day la vernisajul expoziției Bucharest Artworlds at The Wrong Biennale #4. Bienala are loc simultan în peste 100 de orașe și în premieră anul acesta o putem vedea și la București spune Lavinia Cazacu, manager de proiect și curator.