Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noul film „James Bond", victimă colaterală în epidemia de coronavirus

craig.jpg

Premiera în Beijing a filmului „No Time to Die", cel de-al 25-lea lungmetraj „James Bond", precum şi turneul de promovare în China au fost anulate din cauza noului coronavirus.
Premiera în Beijing a filmului „No Time to Die", cel de-al 25-lea lungmetraj „James Bond", precum şi turneul de promovare în China au fost anulate din cauza noului coronavirus.
Sursa imaginii: 
Wikipedia

Premiera în Beijing a filmului „No Time to Die", cel de-al 25-lea lungmetraj „James Bond", precum şi turneul de promovare în China au fost anulate din cauza noului coronavirus. Autoritățile de sănătate din China au raportat că 98 de persoane au murit din cauza coronavirusului, luni. Bilanțul global al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 1.873, anunță CNN.

Premiera în Beijing a filmului „No Time to Die", precum şi turneul de promovare în China urmau să aibă loc în aprilie, dar au fost anulate din cauza noului coronavirus, potrivit presei locale.

Bilanțul global al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 1.873, anunță CNN. Datele furnizate de autoritățile medicale chineze arată că peste 80% dintre pacienții infectați au simptome ușoare și se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicații severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică și 2% mor din cauza bolii. Sunt confirmate peste 72.000 de îmbolnăviri în 26 de țări.

Cinematografele au fost închise încă de la festivalul Anului Nou chinezesc, luna trecută.

Chiar dacă acestea vor fi deschise în aprilie, la timp pentru premiera filmului, echipa filmului a fost sfătuită ca în turneul mondial de promovare să evite China.

China este una dintre cele mai importante pieţe pentru franciza britanică „James Bond" şi a generat cele mai mari încasări din străinătate pentru cea mai recentă parte, "Spectre". Din cele 881 de milioane de dolari obţinute la nivel mondial, 84 de milioane de dolari au venit din China.

Cel mai recent film din franciza 007 este al cincilea care îl va avea drept protagonist pe Daniel Craig.

Actorul în vârstă de 51 de ani a apărut pentru prima dată în rolul lui James Bond în pelicula „Casino Royale", din anul 2006. În 2008, a fost lansată pelicula "007: Partea lui de consolare/ Quantum of Solace". Au urmat filmele regizate de Sam Mendes care au obţinut cele mai mari încasări din toată franciza: "Skyfall", din 2012, a generat 1,1 miliarde de dolari la nivel global, iar filmul din 2015 "Spectre" - 881 milioane de dolari.

În „No Time to Die" celebrul agent 007 lasă în urmă viața de agent secret și caută să se bucure de o viață tihnită în Jamaica. Însă, clipele sale de liniște sunt brusc întrerupte când Felix Leiter, vechi prieten din CIA, îi cere ajutorul. Bond ajunge pe urmele unui răufăcător misterios înarmat cu o nouă și foarte periculoasă tehnologie.

În distribuție mai apar Rami Malek, Léa Seydoux, Christoph Waltz și Ralph Fiennes în rolul “M”.

”No Time to Die” poate fi vizionat la cinema în România din 8 aprilie 2020.