Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Salonul Cărţii de la Paris anulat din cauza coronavirusului

salon_du_livre.jpeg

Sursa imaginii: 
AFP via France24

Salonul Cărţii de la Paris, care urma să aibă loc în perioada 20 - 23 martie la Porte de Versailles, a fost anulat din cauza riscurilor legate de răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică preşedintele Sindicatului național al editorilor din Franța, Vincent Montagne, citat de France24.

"În urma deciziilor guvernamentale de a interzice adunările de peste 5.000 de persoane în spaţii închise, am luat cu regret decizia de a anula ediţia din 2020", a explicat el într-un comunicat.

"Sentimentul nostru de responsabilitate ne obligă să nu ne asumăm niciun risc pentru sănătatea tuturor celor care contribuie la succesul Livre Paris: editori, expozanţi, autori, vorbitori, parteneri din peste 50 de ţări şi, desigur, publicul nostru de peste 160.000 de vizitatori în fiecare an", a completat Vincent Montagne.

"Livre Paris vă dă întâlnire în 2021 cu noi promisiuni şi noi descoperiri în ceea ce priveşte cartea şi lectura", a conchis el.

Salonul urma să aibă în acest an drept ţară invitată India.

Pe de altă parte, celebrul muzeu Luvru din Paris, după ce a fost închis duminică, a început ziua de luni tot cu porțile închise. Nu este exclus însă ca, în urma ședinței conducerii muzeului, programată azi, să se decidă redeschiderea obiectivului, transmite France24.