Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Opera din Paris difuzează gratuit spectacole online, începând de azi

opera.jpg

Image source: 
Facebook / Opéra de Paris

Operele "Manon", "Don Giovanni" şi baletul "Lacul Lebedelor" de la Opera Naţională din Paris vor fi disponibile, de marţi, pe site-urile instituţiei şi Culturebox, anunţă Le Figaro.

Update: Din păcate, așa cum Opera din Paris a precizat ulterior publicării acestui articol, spectacolele nu sunt disponibile în România, din rațiuni de drepturi de autor

 

Între două şedinţe de telemuncă şi baby-sitting forţat, izolarea poate fi ocazia de a descoperi cele mai frumoase spectacole din lume, scrie cotidianul francez.

Opera din Paris, în partenariat cu site-ul Culturebox, propune publicului, în vremea pandemiei, să urmărească de marţi, ora 19.30, gratuit, mai multe spectacole din arhiva instituţiei.

Timp de şase zile, internauţii vor putea viziona o reprezentaţie pe site-ul Operei şi pe Culturebox. La sfârşitul acestei perioade, această producţie va fi înlocuită de alta, acest procedeu urmând să aibă loc până în mai.

Opera "Manon" de Jules Massenet va fi prima, cu o punere în scenă de Vincent Huguet. Spectacolul, care ar fi trebuit să se joace până la 10 aprilie la Opera Bastille, a fost anulat după ultimele măsuri impuse de Guvernul francez. "Vrem să păstrăm acestă legătură cu publicul, în ciuda vremurilor complicate", a explicat Martin Coulon, responsabilul cu presa al Operei.

Filmat cu uşile închise pe 10 martie, "Manon" a fost iniţial destinat difuzării în cinematografe. Un proiect ratat după anunţul de sâmbătă seară de închidere a tuturor sălilor.

Pentru cei mai nerăbdători, instituţia pariziană oferă deja baletul "Giselle" şi opera "Indiile galante" pe site-ul său şi pe Arte Concert.

 

Programul spectacolelor disponibile online:

 

"Manon" - 17-22 martie

 

"Don Giovanni" (2019) - 23-29 martie

 

"Lacul Lebedelor" (2019) - 30 martie - 5 aprilie

 

"Bărbierul din Sevilla" (2014) - 6-12 aprilie

 

Seară Robbins (2018) - 13-19 aprilie

 

"Povestirile lui Hoffman" (2016) - 20-26 aprilie

 

"Carmen" (2017) - 27 aprilie - 3 mai

 

Ciclul de simfonii de Ceaikovski cu Orchestra Operei din Paris, dirijată de Philippe Jordan, va fi difuzat din 17 martie până pe 3 mai.