Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ion Caramitru la RFI, în contextul coronavirusului: Situația TNB e ca finalul din Zorba Grecul

Ion Caramitru coronavirus TNB.jpg

Ion Caramitru: Toate spectacolele sunt suspendate până pe 3 mai (Foto: Facebook/Ion Caramitru)
Ion Caramitru: Toate spectacolele sunt suspendate până pe 3 mai (Foto: Facebook/Ion Caramitru)

Teatrul Național București (TNB) este foarte afectat de criza provocată de coronavirus. Iată ce declară la RFI directorul instituției, Ion Caramitru, care spune că toate spectacolele sunt suspendate, cel puțin până la începutul lunii mai.

Ion Caramitru face apel la spectatorii care și-au cumpărat bilete la TNB să nu ceară banii înapoi, pentru că piesele vor fi reprogramate.

Regizorul spune că TNB ”este foarte afectat și moral și material și de perspectivă. V-aș da statistica lunii februarie de exemplu (...), s-au jucat 94 de spectacole într-o lună și s-au încasat un milion și aproape trei sute de mii de lei într-o lună, într-o lună mai scurtă ca altele (...). Luna martie ar fi mers ceva mai bine. Noi aveam biletele puse în vânzare în perspectivă până pe 3 mai. Deci toate spectacolele până pe 3 mai sunt suspendate. E ca o scufundare a Titanicului sau ca finalul din Zorba Grecul, toate au mers impecabil, până la această prăbușire”.

Ion Caramitru explică în interviul pentru RFI de ce nu pot fi transmise online spectacolele de teatru de la TNB și ce se întâmplă cu actorii independenți, cu care instituția are contract.

 
Ion Caramitru, despre efectele coronavirusului asupra TNB