Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Culturii: Teatrul Național București și-ar putea ține stagiunea pe perioada verii

ministru_cultura_teatru_national_bucuresti_stagiune.jpg

Când se vor redeschide teatrele? (Sursa foto: Facebook/TNB)
Când se vor redeschide teatrele? (Sursa foto: Facebook/TNB)

Teatrele vor fi probabil printre ultimele care își vor redeschide porțile, pentru că acolo e riscul cel mai mare de infestare cu coronavirus, declară la RFI ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii anunță că Teatrul Național București și-ar putea ține stagiunea pe perioada verii: ”Vom merge cu recomandări și către celelalte instituții care nu sunt neapărat în subordinea ministerului, dar se supun anumitor norme care țin de domeniul cultural. La fel și în lumea teatrului. În primul rând, trebuie să ținem cont de spațiu. În al doilea rând, trebuie să ținem cont de faptul că ridicarea stării de urgență va fi în apropierea încetării stagiunii din acest an. Ce vă pot spune concret este că deja Teatrul Național București și-a anunțat intenția de a-și ține stagiunea pe perioada verii, în cazul în care acest lucru va fi posibil și acest lucru va fi posibil doar dacă cifrele ne arată că suntem în afara oricărui pericol sau poate în anumite condiții de respectare a distanței se vor putea ține spectacolele, dar TNB fiind un caz fericit de instituție cu o dotare modernă, aer condiționat, săli mari, spațioase, astfel încât să se poată ține o stagiune pe timp de vară caniculară. Nu toate instituțiile au această posibilitate și va fi greu să ții spectacole de teatru într-o sală unde va fi o temperatură ca în saună. Deci aici și de la caz la caz”.

Bogdan Gheorghiu spune că ”probabil, teatrele vor fi printre ultimele care își vor redeschide porțile, pentru că acolo e riscul cel mai mare de infestare”.