Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oamenii care fac Orașul: Cum s-a văzut pandemia din dronă și unde deschide MNAC un nou spațiu de socializare

sorin_florea_oameni_dinauntru.jpg

Image source: 
Credit Foto: Sorin Florea

Cum au petrecut românii pandemia în apartamentele lor și ce opțiuni de socializare în aer liber le pregătește Muzeul Național de Artă Contemporană celor care îi vor trece pragul pentru a vedea noile expoziții?

 

În fața unui nou val de relaxare care intră în vigoare începând cu 15 iunie, ne luăm puțin timp să analizam cum am trecut prin pandemie, dar și ce planuri ne facem acum, când viața culturală revine încet la normal.

Oamenii dinăuntru

Fotograful Adi Bulboacă și videograful Sorin Florea fac din nou echipă pentru o serie de interviuri inedite filmate cu drona. Am vorbit cu cel din urmă și am aflat cum au reușit să filmeze și să înregistreze poveștile de izolare ale oamenilor pe care i-au filmat în plină stare de izolare, la balcoanele personale, fără contact direct.

MNAC deschide o terasă activă în fața muzeului

 

"E clar că oamenii au pe de o parte o anumită reticență față de spațiile închise, iar pe de alta își doresc să iasă și să socializeze în spații libere", e concluzia la care a ajuns directorul MNAC, Călin Dan în urma Marelui Vernisaj de Vară care a găzduit miercuri sute de persoane.

Eveniment inedit, organizat în contextul restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, vernisajul a activat spațiul din fața intrării, unde a fost instalată o scenă pe care au avut loc mai multe concerte și performance-uri, dar și baruri care au asigurat distracția vizitatorilor care au așteptat să intre în MNAC.

Noile reguli presupun accesul unui număr maxim de 50 de persoane pe fiecare etaj al Muzeului Național de Artă Contemporană, însă directorul MNAC dă asigurări că rulajul este destul de bun. 

 

Oamenii care fac Orașul cu Andreea Pietroșel