Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victor Rebengiuc, sărbătorit de Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”

victor_rebengiuc.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Victor Rebengiuc

Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătoreşte, în perioada 22 - 28 iunie, pe actorul Victor Rebengiuc, care joacă pe scena acestui teatru de peste 64 de ani, transmite news.ro.

Vor fi publicate fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat marele actor, pe pagina oficială de Facebook a teatrului, iar site-urile bulandra.ro şi smartradio.ro va fi difuzat, vineri, de la ora 19.00, spectacolul „Pescăruşul”, după A.P. Cehov, în regia lui Petre Sava Băleanu (1974). Decorurile sunt semnate de Doina Levintza, iar producţia face parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune. Din distribuţie fac parte actorii Gina Patrichi, Valeria Seciu, Octavian Cotescu, Dan Nuţu, Mihaela Murgu, Cornel Coman, Virgil Ogăşanu şi Dan Nasta.

Victor Rebengiuc (n. 10 februarie 1933) s-a angajat la Teatrul „Bulandra” la vârsta de 24 de ani şi a avut şansa încă de la început să joace alături de actori precum Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Ştefan Ciubotăraşu, Clody Bertola şi de a fi distribuit în multe dintre spectacolele realizate de Liviu Ciulei.

De-a lungul carierei sale, a avut ocazia de a realiza roluri importante din dramaturgia universală, precum Caliban din „Furtuna” - de William Shakespeare, Brutus din „Iulius Caesar” - de Shakespeare, Stanley din „Un tramvai numit dorinţă” - de Tennessee Williams, Tipătescu din „O scrisoare pierdută” - de I.L. Caragiale, şi Pampon din „D'ale carnavalului” - de I.L. Caragiale. A interpretat 66 de personaje doar la Teatrul „Bulandra”.