Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tenet: succes de casă și gură de aer pentru industria cinematografică

tenet.jpg

Tenet
Filmul Tenet se anunță ca un succes major de casă
Image source: 
Warner Bros

Superproducția sci-fi Tenet a avut un succes major în cinematografele din Marea Britanie și Irlanda, cu încasări de 5,33 milioane de lire sterline (7,12 milioane USD)  în prima sa săptămână de lansare. Acesta reprezintă un binevenit impuls pentru industria cinematografică, grav afectată de pandemia de Coronavirus.

Thriller-ul de spionaj științifico-fantastic al regizorului Christopher Nolan este prima lansare majoră de studio de când cinematografele au început redeschiderea în iulie.

Tenet a rulat în peste 600 de cinematografe britanice și irlandeze săptămâna trecută, lansarea fiind amânată de mai multe ori.

De asemenea, filmul a evoluat bine la nivel internațional, cu încasări de 53,6 milioane de dolari (40 milioane de lire sterline) din Orientul Mijlociu, Europa și Coreea de Sud.

Filmul de acțiune cu reversie a timpului, se va deschide în SUA, Rusia și China la sfârșitul acestei săptămâni.

Președintele Warner Bros, Toby Emmerich, a declarat că studioul său este extrem de mulțumit de “lansarea fantastică” al filmului.

Criticii au remarcat faptul că dialogul nu este ușor de urmărit, iar actorul principal, John David Washington, care joacă rolul personajului numit doar “Protagonist”, mărturisea recent publicației GQ că el însuși nu înțelege prea bine acțiunea filmului.

În vârstă de 36 de ani, Washington nici măcar nu era actor până urmă cu cinci ani când era jucător profesionist de fotbal american, iar acum este unul din marile star-uri la Hollywood.

Măștile faciale sunt în prezent obligatorii în cinematografele britanice și irlandeze, care funcționează la o capacitate redusă din cauza regulilor de distanțare socială.

Succes pentru industria cinematografică

Succesul de casă al filmului Tenet reprezintă o gură de oxigen pentru industria britanică a cinematografului.

Daniel Craig în No Time to Die
Daniel Craig va juca pentru ultima oară rolul James Bond în filmul No Time to Die

Încasările au fost modeste de când a început redeschiderea în iulie, doar un alt film câștigând peste un milion de lire sterline în acea perioadă.

Filmul respectiv a fost thriller-ul lui Russell Crowe, Unhinged, ale cărui câștiguri se ridică acum la 1,2 milioane de lire sterline după cinci săptămâni de la lansare.

Cel mai apropiat concurent oficial al lui Tenet a fost Onward, care s-a deschis în cinematografe înainte de carantina Coronavirus în martie.

Filmul de animație fantastic produs de Pixar a câștigat 185.028 lire în weekendul trecut, aducând încasările sale globale de la lansare la 6,65 milioane lire.

Performanțele de box-office ale filmului Tenet vor fi examinate cu atenție de către studiourile rivale, care se pregătesc să dezvăluie propriul lor produs afectat de Covid.

Printre acestea se numără și filmul lui James Bond No Time to Die, care urmează să se deschidă în noiembrie, după ce data de lansare anterioară a fost amânată din aprilie.

Un nou promo al filmului, în care Daniel Craig își va face apariția finală în rolul lui James Bond, agent secret 007, va fi lansat joi.