Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Francois Ozon, Catherine Deneuve și Benh Zeitlin ajung în acest weekend pe ecranele din capitală

Avem o agendă culturală eferverscentă în capitală la acest final de săptămână. Numeroase festivaluri de film se desfășoară în această săptămână la grădini de vară, dar și în sălile de cinematograf care s-au redeschis. 

Două festivaluri de film sunt în plină desfășurare săptămâna aceasta în Capitală. Itinerama Travel Film Festival aduce duminică la Cinema Elvire Popesco cel mai recent film regizat de celebrul Francois Ozon, „Été 85” (2020), un film proiectat în parteneriat cu Asociația Accept, care prezintă o relație de dragoste LGBT.

Este o proiecție specială a unei drame romantice despre celebrului regizor francez spunea că aduce pe ecran ce a fost cel mai frumos și mai sexy în anii ’80. Prezentat în selecția oficială a Festivalului de la Cannes, filmul, în registrul clasic al lui Ozon, oferă o adevărată doză de iubire și optimism pe de-o parte, dar și misterul și obsesiile unui amour fou.

 

 

Tot la Itinerama puteți vedea Terrible Jungle - cel mai nou film al lui Catherine Deneuve pentru fanii nostalgici ai actriței franceze.

 

 

Anglofonii sunt așteptați până duminică la cea de-a 4 ediției a American Independent Film, festival coordonat de regizorul Cristian Mungiu. L-am întrebat pe criticul de film Ionuț Mareș care sunt highlitght-urile ediției.

Până pe 17 octombrie aveți timp să vizitați Expoziția Museum of Broken Relationships, o expoziție-fenomen care a călătorit până acum în 32 de țări.

Primul obiect pe care îl puteți vedea la în expoziția găzduită de Rezidența Scena 9 este chiar cel care a stat la baza realizării muzeului Relațiilor Destrămate și vorbește despre relația de dragoste eșuată dintre cei doi promotori ai muzeului, doi artiști din Croația. Dragoș Neamu, Coordonatorul Departamentului Relații Internaționale și Proiecte Culturale al Rețelei Naționale a Muzeelor din România spune că deja o parte din critica de specialitate din lume consideră că acest muzeu a intrat in patrimoniul mondial.

Intrarea este liberă, dar organizatorii recomandă o programare pe site-ul expoziției sau pe pagina de Facebook. Țin încă o dată să vă îndemn să mergeți la evenimente, dar întotdeauna respectând toate metodele de protecție comunicate de organizatori.

 

 
Oamenii care fac Orașul cu Andreea Pietroșel