Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesaje emoționante la moartea legendarului Eddie Van Halen

van_halen.jpg

Eddie Van Halen în 2015, la Las Vegas
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Nikki Sixx, Gene Simmons, Flea, Lenny Kravitz, Billy Idol, Sammy Hagar şi David Lee Roth se numără printre numeroasele personalităţi din industria muzicală care au publicat mesaje pe Twitter în care au deplâns moartea legendarului Eddie Van Halen, chitaristul trupei Van Halen, decedat marţi la vârsta de 65 de ani, transmite Agerpres care preia DPA şi Vulture.com.

Eddie Van Halen, unul dintre cei mai influenţi chitarişti din istoria muzicii rock, a murit pe 6 octombrie după o luptă de mai mulţi ani cu cancerul. Fiul muzicianului, Wolf, a confirmat decesul legendarului chitarist prin intermediul unui comunicat oficial.

În orele care au urmat după apariţia veştilor despre decesul lui Eddie Van Halen, numeroşi artişti de prim rang din industria muzicală au publicat pe reţelele de socializare mesaje în care şi-au exprimat regretul faţă de moartea celebrului chitarist.

"Odihneşte-te în pace, Eddie Van Halen. Ai schimbat lumea. Ai fost un Mozart al muzicii rock la chitară. Drum lin, starule rock!", a scris pe Twitter unul dintre cofondatorii trupei Motley Crue, Nikki Sixx.

David Lee Roth, fost coleg cu Eddie în trupa Van Halen, a publicat o fotografie care îi prezintă pe cei doi artişti, însoţită de mesajul următor: "Ce călătorie lungă şi minunată am avut împreună!".

Sammy Hagar, fost solist al grupului Van Halen, a distribuit la rândul său o fotografie similară pe Twitter. "Sunt devastat şi fără cuvinte. Transmit toată dragostea mea familiei îndoliate", a scris el pe aceeaşi reţea de socializare.

"Dumnezeule, binecuvântează-i inima lui cea frumoasă şi creativă! Sper că vei improviza alături de Jimi în noaptea asta. Să treci cu bine de partea cealaltă, frate!", a scris pe Twitter un alt chitarist celebru, Flea, care face parte din trupa Red Hot Chili Peppers.

"Inima mea e frântă. Eddie a fost nu doar un zeu al chitarei, ci şi un om cu un suflet cu adevărat frumos", a declarat Gene Simmons, basistul şi solistul trupei Kiss.

 "Edward Van Halen, chitarist legendar şi inovator muzical. 1955-2020. Raiul va fi electric în această noapte", a scris pe Twitter rockerul Lenny Kravitz.

 "Odihneşte-te în pace, legenda muzicii la chitară Eddie Van Halen! Ne va fi dor de tine", a adăugat un alt rocker celebru, Billy Idol.

Eddie Van Halen a înfiinţat trupa Van Halen, unul dintre cele mai populare grupuri rock din toate timpurile, împreună cu fratele lui, Alex. Cei doi fraţi, născuţi în Olanda, au crescut în California, unde au învăţat să cânte la chitară şi tobe, câştigând mai multe competiţii muzicale încă din perioada copilăriei şi a adolescenţei.

Cântecul "Jump", lansat de grupul Van Halen în 1984, a devenit un hit internaţional şi a rămas de atunci o piesă clasică din repertoriul muzicii rock.