Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Joi seară poți cumpăra artă contemporană pentru a susține artiștii din UAP

Fondurile strânse la licitația organizată de Casa de Licitații A10 by Artmark împreună cu Uniunea Artiștilor Plastici vor susține activitatea artiștilor și vor merge către renovarea platformei Combinatului Fondului Plastic.

După mai bine de jumătate de an de pandemie, sectorul cultural este în stare de șoc. Printre cei mai afectați se numără artiștii plastici, al căror număr nu este exact cunoscut nici până acum în România.

Doar în Uniunea Artiștilor Plastici sunt înscriși peste 6.000 de membri din toate domeniile artelor vizuale. Vorbim aici despre pictură, sculptură, grafică, artă decorativă sau design. Pentru a venit în sprijinul lor Uniunea împreună cu Casa de Licitații A10 by Artmark organizează o licitație online în această seară.

Fondurile strânse vor susține activitatea artiștilor și vor merge către renovarea platformei Combinatului Fondului Plastic.

Alina Panico, PR la Uniunea Artiștilor Plastici vorbește despre obiectele care pot fi cumpărate la licitație:

Și ministerul culturii întinde o mână de ajutor artiștilor plastici. După mai bine de 12 ani de când Ministerul Culturii nu a mai cumpărat lucrări de artă contemporană, o face anul acesta prin intermediul grantului de 2 milioane de euro alocați de Guvern.