Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Opera din Sydney își reia spectacolele după nouă luni de pauză

opera_sydney.png

Opera din Sydney, Australia
Sursa imaginii: 
AFP via France24

După nouă luni de pauză impusă de pandemie, Opera din Sydney își va relua spectacolele și se pregătește să întâmpine, pentru prima dată din martie anul trecut, spectatori.

Spectacolul „Văduva veselă” de Franz Lehár  va fi jucat marți în fața unei audiențe limitate la 75% din capacitate, un semn de speranță pentru o industrie a divertismentului care se află în impas de la începutul pandemiei de coronavirus, a declarat pentru AFP Lyndon Terracini, director artistic al Operei.

„Revenirea în această sală a fost foarte emoționantă pentru întreaga echipă”, notează el.

„Cred că pe parcursul acestui an celelalte opere se vor redeschide, iar oamenii vor reveni cu speranță”, adaugă el.

Spectacolele de interior nu au fost strict interzise în ultimele luni, însă opera nu își deschisese porțile pentru public și a trebuit să întârzie această reluare din cauza creșterii numărului de contaminări în decembrie.

De atunci, masca a fost obligatorie în sălile de spectacol, iar autoritățile pot lua măsuri mai stricte dacă focarul local nu se stinge.

„Nu știu ce se va întâmpla în continuare”, spune Julie Lea Goodwin, soprana care va conduce opera alături de Alexander Lewis, adăugând că este foarte „nerăbdătoare” de a reveni pe scenă după nouă luni de incertitudine.

„Cred că Australia face o treabă grozavă ... dar, urmează să vedem ce se va întâmpla și anul acesta”, spune ea.

Australia a înregistrat 28.400 de cazuri Covid-19 de la începutul pandemiei, inclusiv 909 de decese, la o populație de aproximativ 25 de milioane.

 

Traducere de Anda Costiuc după France24