Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Festivalul de film de la Cannes ar putea avea loc la vară

cannes.jpg

Sursa imaginii: 
site-ul festivalului

Cel mai important festival internaţional de film, cel de la Cannes, care se desfăşoară în mod tradiţional în luna mai, a fost amânat pentru luna iulie din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat ieri organizatorii.

Iubitorii de film vor avea de suferit și în acest an, după un 2020 atipic din cauza pandemiei.

"Aşa cum a fost anunţat în toamna anului trecut, Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi-a oferit posibilitatea de a-şi modifica datele în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare mondiale. Astfel, programat iniţial în perioada 11-22 mai 2021, festivalul va avea loc începând de marţi, 6 iulie, până sâmbătă, 17 iulie 2021", au precizat organizatorii într-un comunicat emis miercuri, 27 ianuarie.

Cannes a plătit preţul pandemiei anul trecut, în timp ce rivalele de la Berlin sau Veneţia au putut să fie organizate, în condiţii stricte, în septembrie cel din urmă.               

Anul acesta, primul mare festival al calendarului, Berlinala, a fost nevoit să renunţe la o ediţie clasică, fiind amânat pentru martie iar competiţia va avea loc online din cauza pandemiei. Proiecţii deschise publicului vor fi organizate în iunie.