Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Recomandări de expoziții pentru weekend-ul 5 - 8 februarie

Weekendul vine cu alternative culturale pentru iubitorii de artă. La Mobius Gallery Andrei Gamarț ne invită să asistăm la o eclipsă, nu de soare ci într-o căutare a propriei lumini interioare. Artistul își propune să ofere o experiență a vederii vizitatorilor pentru care a pregătit 35 de tablouri pictate în perioada 2017-2020.

Despre pandemie și cum nu ar fi util să o lăsăm pradă memoriei este expoziția vernisată ieri la Apollo 111 Teatrul. La un an de la debutul pandemiei în România Andreea Chirică și Deniz Constantin propun publicului o călătorie retrospectivă în anul care ne-a blocat orice fel de legături sociale.

Două expoziții mi-au atras atenția săptămâna aceasta în capitală și cum vremea se anunță însorită în weekend, vă invit să le vedeți, mai ales că spațiile în care sunt expuse sunt relativ aproape astfel încât cât să savurați și o plimbare pe jos dinspre Gradina Icoanei spre Cișmigiu.

ECLIPSE, Andrei Gamarț


ECLIPSE, Andrei Gamarț

La Mobius Gallery vă întâlniți cu o eclipsă. Nu priviți spre soare, ci în interiorul propriu pentru că artistul Andrei Gamarț vă invită să meditați la metafora luminii uitate în propriul sine. Probabil ați văzut deja pe Instagram la vizitatorii care au călcat deja pragul galerii câteva dintre cele 35 de tablouri pe care artistul le-a pictat timp de 3 ani. Un joc în care prezența și lipsa luminii au un joc dinamic din care transpare lupta interioară pe care fiecare dintre noi o duce pentru a menține sau a aduce la loc lumina din sine.

Andrei Gamarț spune că lucreză de peste 3 ani la acest concept de despre lumină și eclipsă și în această expoziție pe care o puteți vizita și-a propus să să creeze pentru vizitator o adevărata experiență a vederii.

Dacă ECLIPSE a lui Andrei Gamarț nu a fost deloc influențată de perioada de pandemie care ne-a afectat viața socială, Andreea Chirică și Deniz Constantin tratează cu precădere această temă în expoziția care a avut vernisajul ieri la Apollo 111 Teatrul.

THE SOLO IS THE ONLY REASON ALIENS HAVEN'T DESTROYED EARTH YET, Andreea Chirică, Deniz Constantin


THE SOLO IS THE ONLY REASON ALIENS HAVEN'T DESTROYED EARTH YET

THE SOLO IS THE ONLY REASON ALIENS HAVEN'T DESTROYED EARTH YET este o expoziție curatoriată de Eugen Rădescu în care cei doi artiști tratează anul 2020  ca fiind ultima redută a răbdării. Veți vedea tablouri despre reprimarea singularității ca un semnal de alarmă dat pentru a menține vie memoria unui 2020 pandemic, un 2020 din care am fi putut învăța multe spune artista Andreea Chirică:

Expoziția este deschisă până pe 14 februarie, iar intrarea este liberă.

Și pentru că veți fi văzut două expoziții profunde, care merită analizate mai departe, o plimbare în Cișmigiu e recomandarea mea pentru un weekend urban complet.

 
Oamenii care fac Orașul cu Andreea Pietroșel