Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Lupin”, serialul francez produs de Netflix, cu Omar Sy în rolul principal

lupin.png

Actorul francez Omar Sy interpretează rolul principal în noul serial lansat de Netflix, ”Lupin”
Sursa imaginii: 
Jordan Strauss/Invision/AP - Jordan Strauss via rfi.fr

Cel mai cunoscut tâlhar francez, amintit în cântecele lui Jacques Dutronc și interpretat de multe ori pe marele ecran, Arsène Lupin, personajul inventat de Maurice Leblanc în 1905, revine pe scenă. “Lupin”, serialul francez lansat pe Netflix vineri, 8 ianuarie, încredințează rolul principal unuia dintre actorii preferați de francezi: Omar Sy.

Assane Diop, un tată de 40 de ani, divorțat, nu are nici monoclu, nici joben. Însă precum modelul său bătrân de mai bine de un secol, Assane Diop își schimbă aspectul și identitatea pentru a fura bijuteriile și a-i înșela pe cei puternici. Și mai presus de toate, încearcă să răzbune moartea tatălui său din urmă cu 25 de ani, care fusese acuzat de crimă pe nedrept.

Lupin preia același principiu după care funcționează și serialul englezesc Sherlock: transpune în secolul XXI universul unei opere a patrimoniului literar. Dar comparația se oprește aici. Scenaristul George Kay alege un personaj de origine africană pentru a evidenția inegalitățile sociale și trecutul colonial al Franței.

Omar Sy, un actor important pentru Netflix

În plus, calitatea scrisului nu este aceeași. În ciuda scenariului de mari dimensiuni, Lupin se poate baza pe simpatia publicului câștigată de interpretul principal, Omar Sy, care convinge prin acest rol de acțiune.

Platforma Netflix speră să demonstreze că poate prezenta și conținut francez de calitate, după eșecurile criticate ale producțiilor sale originale precum Marseille, Family Business sau La Révolution...

 

Traducere de Diana Avram, după rfi.fr