Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Golden Globe 2021: Nomadland, The Crown și The Queen’s Gambit duc trofeele acasă

globurile_de_aur_2021.jpg

Globurile de Aur 2021
Image source: 
Facebook/Globurile de Aur

A 78-a ediție a galei de decernare a Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) a fost o gală a premierelor. Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur a fost organizată în format virtual în acest an din cauza pandemiei de coronavirus și a nominalizat pentru prima oară în istorie trei femei la premiul pentru cea mai bună regie.

Pentru prima dată în istoria galei, ceremonia a avut loc pe ambele coaste ale SUA, la Los Angeles și New York în prezenţa unui public restrâns, cu prezentatori pe scenă, dar cu nominalizaţii în direct prin videoconferinţă.

Printre spectatorii care s-au aflat în număr limitat în cele două săli s-au numărat lucrători din sectoarele esenţiale şi din prima linie. A fost modul în care organizatorii au adus un omagiu celor care au depus eforturi în timpul pandemiei, în ultimul an.

Trofeele pentru cele 25 de categorii și câștigătorii au fost prezentate de actori ca Joaquin Phoenix, Renee Zellweger, Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones, Awkwafina, Kevin Bacon şi Kyra Sedgwick, Kate Hudson, Salma Hayek, Margot Robbie, Jamie Lee Curtis, Laura Dern, Angela Bassett şi Christian Slater.

Pentru prima dată în istoria Globurilor de Aur, trei femei au fost nominalizate la categoria regie: Chloé Zhao (”Nomadland”), Emerald Fennell (”Promising Young Woman”) şi Regina King (”One Night in Miami”). Ava DuVernay este regizoarea care a fost cel mai recent selectată la această categorie, pentru „Selma”, în 2015.

Și Actriţa Jane Fonda a primit trofeul onorific ”Cecil B. DeMille”. În discursul de acceptare a premiului pentru întreaga activitate, Fonda a apelat la Hollywood să facă eforturi pentru sporirea diversităţii.

 

 

Nomadland o transformă pe Chloé Zhao în prima regizoare care câștigă categoria "Cel mai bun film de dramă"

Drama cu buget redus despre o femeie care călătoreşte prin vestul Americii i-a adus lui Chloé Zhao premiul pentru regie. Zhao este a doua femeie din istoria galei Globurilor de Aur care primeşte trofeul pentru regie, după Barbra Streisand, recompensată în 1983 pentru ”Yentl”. Nomadland a mai primit Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă.

The Crown și The Queen’s Gambit 

4 premii a câștigat serialul britanic The Crown la ediția de duminică seară a Globurilor de Aur: cel mai bun serial – dramă, cea mai bună actriţă într-un serial - dramă: Emma Corrin, cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film de televiziune: Gillian Anderson și premiul pentru cel mai bun actor într-un serial – dramă care i-a revenit lui Josh O’Connor pentru portretizarea Prințului Charles. 

“The Queen’s Gambit”a obținut premiul pentru cea mai bună miniserie/ film de televiziune, dar și pe cel pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie sau film de televiziune, Anya Taylor-Joy.