Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Salonul Cărții, cel mai important eveniment literar anual din Franţa, se anulează din cauza pandemiei

carti.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

"Salon du Livre'', cel mai important eveniment literar anual din Franţa, care urma să aibă loc la sfârşitul lunii mai, se anulează  din cauza pandemiei de COVID-19. Târgul de carte de la Paris nu s-a ținut nici în 2020.

"Confruntat cu incertitudinile lunilor următoare și având în vedere măsurile de sănătate în vigoare care nu face posibilă organizarea unui eveniment public de această amploare în condiții satisfăcătoare, Syndicat national de l'Edition (SNE), în acord cu Reed Expositions France, anunță cu regret anularea ediției din 2021 a Salon du Livre Paris", se arată în comunicatul de presă.

Manifestarea trebuia inițial să aibă loc în martie, dar a fost amânat pentru sfârșitul lunii mai din cauza evoluției epidemiei COVID-19.

Salonul Cărții în cifre: 160.000 de vizitatori, 3.000 de autori, 250 de conferințe și dezbateri, 450 de standuri, 50 de țări reprezentate.

Franţa a fost puternic afectată de COVID-19, peste 91.000 de decese din această cauză fiind înregistrate de la începutul pandemiei.

O restricţie de circulaţie pe timpul nopţii este în prezent în vigoare în Franţa, fiind interzisă deplasarea în exterior între orele 18:00-06:00.